Antena 3 CNN Actualitate Interlopi, bugetari şi oameni de afaceri, "ajutaţi" de Justiţie, în dosare de corupţie

Interlopi, bugetari şi oameni de afaceri, "ajutaţi" de Justiţie, în dosare de corupţie

Interlopi, bugetari şi oameni de afaceri, "ajutaţi" de Justiţie, în dosare de corupţie
Sursa foto: Foto: insider.pk
de M.Z.    |    13 Aug 2013   •   12:35

Mai mulţi interlopi, oameni de afaceri şi angajaţi ai statului apar în dosarele de corupţie în care sunt implicate judecătoarele Veronica Cârstoiu, Antoaneta Costache şi Viorica Dinu. 

Procurorii spun că cele trei au format în jurul lor o întreagă reţea de avocaţi şi judecători corupţi, atât de la Curtea de Apel Bucureşt, cât şi de la Tribunalul Bucureşti. 
 
În rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupţie se arată că acoliţii judecătoarelor aveau, în anumite cazuri, îndoieli, dacă să "ajute" sau nu un interlop. S-a întâmplat acest lucru şi cu avocata Angela Cârlan. Aceasta era indecisă dacă să ia şpagă sau nu de la Nicolae Petrişor, zis "Cristofor", unul dintre liderii clanului Duduianu. Însă, după ce a aflat că infractorul a mai mituit un alt coleg de la Tribunalul Bucureşti, pentru a primi achitare într-un alt dosar, s-a liniştit şi a acceptat mita.

Şi Viorica Dinu a ezitat să se implice în acest dosar, însă se pare că a convins-o acelaşi lucru ca şi pe avocată: faptul că interlopul Cristofor nu dădea pentru prima dată şpagă justiţiarilor. Procurorii au aflat şi că existau planuri pentru a-l scoate mai devreme din puşcarie şi pe Duduianu Ianoş, zis Nelson, fiul lui Cristofor.  
 
Un alt caz este cel al cunoscutului interlop Gore de la Cluj. Anchetatorii au surprins o discuţie ambientală a avocatei interlopului. Aceasta lua în calcul varianta pesimistă ca şpaga să nu ajugă la Tribunal şi la Curtea de Apel, şi clientul său să fie condamnat. În acest caz, mita care urma să ajungă la Curtea Supremă era mult mai mare.  
 
Nici liderii clanului Butoane nu s-au ferit să ofere şpagă judecătoarelor penale. Trei apropiaţi de-ai lor, care sunt şi ei inculpaţi în dosar, au dezbătut problema intervenţiei într-un dosar în care era cercetat şi interlopul Octavian Grecu, zis Butoane.
 
La capitoulul interlopi care au încercat să mituiască justiţiari se numără şi la Nicolae Duduianu, zis Pian, care era dispus să îi ofere avocatei Angela Cârlan 41.000 de euro pentru a interveni la magistraţii de la Instanţa de Apel din Capitală.
 
Nici angajaţii statului nu s-au sfiit să ofere mită. Fostul director de achiziţii din cadrul ANAF, Dan Stroe, acuzat că a prejudiciat statul român cu suma de 120 de milioane de euro, ar fi apelat la „serviciile" Vioricăi Dinu şi Antoanelei Costache pentru a scăpa de interdicţia de a părăsi ţara.

Cele două au fost interceptate în timp ce discutau despre cazul lui Stroe, în incinta Tribunalului Bucureşti. În cadrul aceleiaşi discuţii, cele două au menţionat şi numele celor pe lângă care urma să se intervină. Este vorba despre judecătorii Miţă Mihaela, Moroşanu Raluca, Dolache Damian şi Ursulescu Elena. 
 
 
 

×
Subiecte în articol: interlopi oameni de afaceri mita
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close