Antena 3 CNN Actualitate Interlopul Geamănu schimbă declaraţia: "Procurorul a vrut cu orice preţ să-l aresteze pe Becali"

Interlopul Geamănu schimbă declaraţia: "Procurorul a vrut cu orice preţ să-l aresteze pe Becali"

Interlopul Geamănu schimbă declaraţia: "Procurorul a vrut cu orice preţ să-l aresteze pe Becali"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    18 Dec 2012   •   12:02

Sandu Geamănu, interlopul care l-a acuzat pe Gigi Becali că i-ar fi sechestrat pe hoţii limuzinei, şi-a schimbat brusc declaraţia. Acum, el spune că a fost forţat de procurori să-l acuze pe Becali, iar în schimbul declaraţiei i s-ar fi promis eliberarea din arest. "Procurorul a vrut cu orice preţ să-l aresteze pe Becali", susţine Geamănu.

Interlopul Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu, este persoana care a sunat la 112 după altercaţia din trafic dintre cele două grupări. Hoţii fuseseră prinşi de bodyguarzii lui Gigi Becali, urcaţi în maşină şi transportaţi la barul acestuia din Pipera. În acel moment, nimeni nu a depus plângere. Abia la trei luni au apărut primele declaraţii.

Sandu Geamănu a mărturisit în faţa magistraţilor că, în martie 2009, a fost reţinut pentru o tentativă de omor pe care nu ar fi săvârşit-o. La o săptămână de la încarcerare, a fost transportat la procurorul Ioan Amariei de la Parchetul Capitalei şi rugat să ia legătura cu cei trei hoţi ai limuzinei lui Becali.

Procurorii acuzaţi de Sandu Geamănu nu au comentat situaţia. Cert este că în urma declaraţiilor date la trei luni după incident, Gigi Becali a fost arestat.

"Omul acum spune adevărul. Atunci a dat declaraţie martor sub acoperire. A scris procurorul, el a semnat-o. El era arestat pentru crimă şi după o săptămână l-a scos afară", susţine Gigi Becali.

Deşi a fost eliberat, ulterior cazul lui Sandu Geamănu a fost preluat de un alt anchetator. Interlopul a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor.

În cazul lui Gigi Becali, magistraţii au decis achitarea lui din lipsă de probe care să demonstreze că i-ar fi sechestrat pe cei trei. Procurorii au atacat hotărârea cu recurs.




×
Subiecte în articol: Gigi Becali
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close