Antena 3 CNN Actualitate Interlopul Ioan Mironescu, trimis în judecată pentru atentatul cu bombă de la Piatra Neamţ

Interlopul Ioan Mironescu, trimis în judecată pentru atentatul cu bombă de la Piatra Neamţ

Interlopul Ioan Mironescu, trimis în judecată pentru atentatul cu bombă de la Piatra Neamţ
Sursa foto: Foto: maszol.ro
de M.Z.    |    27 Mar 2013   •   13:29

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Puiu Mironescu. Interlopul este acuzat că ar fi comandat asasinarea lui Bogdan Mararu, după ce sub maşina acestuia, fusese montată o bombă care urma să explodeze când pornea motorul.

La rândul său, Puiu Mironescu ar fi fost ţinta fraţilor Mararu, care l-ar fi plătit pe Vitalie Proca să-l ucidă. Proca a ratat însă ţinta şi a împuşcat un tânăr bucureştean pe care l-a confundat cu Mironescu.

În acest dosar, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au mai dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Pădurariu Daniel, 44 de ani, Lăcătuş Cosmin Irinel, 32 de ani, Popa Ovidiu, 31 de ani, Cristofor Emil, 29 de ani şi Jâtaru Petrică, 34 de ani, pentru constituire a unei grupări infracţionale, acte de terorism,  instigare / tentativă la distrugere, instigare / tentativă la omor calificat şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Pe 11 ianuarie, trei persoane au fost prinse în flagrant, în timp ce amplasau o bombă cu exploziv militar la Piatra Neamţ, sub maşina lui Bogdan Mararu. Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010. Şi fraţii Mararu şi Puiu Mironescu au ajuns după gratii, pentru instigare la tentativă de omor.

Imagini de la amplasarea bombei. Un poliţist, infiltrat în grupul celor care montau explozibilul

Sub maşina lui Mararau a fost amplasat un dispizitiv ce conţinea un kilogram de substanţă explozivă, probabil C4. Echivalentul explozibilului găsit sub maşina lui Bogdan Mararu este de 5,5 kilograme de trinitrotoluenul (TNT), iar o eventuală deflagraţie ar fi avut loc pe o suprafaţă de 350 de metri, potrivit unor surse judiciare.

Maşina sub care s-a găsit explozibilul se afla la 1,5 metri de blocul de proprietarul vehiculului. Bomba a fost dezamorsată.



×
Subiecte în articol: Vitalie Proca
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close