Antena 3 CNN Actualitate Interlopul Puiu Mironescu a fost arestat pentru 29 de zile în dosarul comenzii de asasinat

Interlopul Puiu Mironescu a fost arestat pentru 29 de zile în dosarul comenzii de asasinat

Interlopul Puiu Mironescu a fost arestat pentru 29 de zile în dosarul comenzii de asasinat
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    13 Feb 2013   •   17:42

Interlopul Ioan Dumitru (Puiu) Mironescu a fost arestat pentru 29 de zile, a decis miercuri Curtea de Apel Bacău, în dosarul comenzii de asasinat în care Tribunalul Bucureşti a decis aceeaşi măsură preventivă în cazul fraţilor Mararu.

Instanţa a admis solicitarea de arestare preventivă a lui Mironescu formulată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Decizia Curţii de Apel Bacău nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Rivalii lui, fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu, au primit astăzi mandat de arestare preventivă pentru tot pentru 29 de zile, pentru instigare la tentativă de omor calificat, după ce anchetatorii au stabilit că aceştia l-au plătit pe Vitalie Proca să-l ucidă pe liderul lumii interope din Piatra Neamţ, Ioan Dumitru Mironescu, pentru a se răzbuna.

Mironescu și Mararu voiau să se lichideze reciproc.

Anchetatorii susţin că în toamna anului 2012, frații Mararu l-au instigat şi i-au acordat sprijin lui Vitalie pentru a-l ucide pe Ioan Mironescu.

Pe 26 noiembrie 2012, Vitalie Proca a mers în cartierul Vitan din Bucureşti, ca să-l urmărească pe Ioan Mironescu, însă l-a confundat pe acesta cu un tânăr de 26 de ani, Răzvan Mircea Isăila, asupra căruia a tras mai multe focuri de armă cu pistolul mitralieră AK 47, în timp ce tânărul îşi parca autoturismul.

După ce a observat că Răzvan Mircea Isăila nu a decedat, Vitalie Proca a coborât din autoturism şi, folosind un pistol Makarov, a executat mai multe focuri de armă în direcţia tânărului.

Procurorii susţin că fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu au luat hotărârea de a-l ucide pe Ioan Mironescu, ca act de răzbunare.

Ei i-au dat lui Vitalie Proca bani şi un autoturism marca Audi A6, folosit de acesta la comiterea atentatului din cartierul Vitan, i-au oferit cetăţeanului moldovean elementele necesare pentru identificarea lui Mironescu şi, prin intermediari, au ţinut permanent contactul cu Vitalie, anterior şi ulterior comiterii faptei.

Se pare că Mironescu era ţinta atacului armat din luna noiembrie din Vitan, iar în semn de răzbunare, a comandat atacul cu bombă din Piatra Neamţ, din luna ianuarie.

Imagini de la amplasarea bombei. Un poliţist, infiltrat în grupul celor care montau explozibilul

Pe 11 ianuarie,
trei persoane au fost prinse în flagrant, în timp ce amplasau o bombă cu exploziv militar la Piatra Neamţ, sub maşina lui Bogdan Mararu. Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010.

Sub maşina lui Mararau a fost amplasat un dispizitiv ce conţinea un kilogram de substanţă explozivă, probabil C4. Echivalentul explozibilului găsit sub maşina lui Bogdan Mararu este de 5,5 kilograme de trinitrotoluenul (TNT), iar o eventuală deflagraţie ar fi avut loc pe o suprafaţă de 350 de metri, potrivit unor surse judiciare.

Maşina sub care s-a găsit explozibilul se afla la 1,5 metri de blocul de proprietarul vehiculului. Bomba a fost dezamorsată.

Clanul Mararu, ţinta atacurilor mafiote. Cu ce "afaceri cinstite" se ocupă membrii grupării

Familia Mararu - implicată în afaceri cu monede de aur vechi, cu maşini furate, camătă - a fost de-a lungul vremii ţinta mai multor atacuri mafiote. Fraţii Mararu chiar au fost ţinta unui asasinat la comandă, în noiembrie 2010, în urma căruia Gheorghe a fost împuşcat mortal, iar Bogdan rănit.

Maşinile celor doi fraţi au fost incendiate între 2006 şi 2008, autorii fiind persoane din anturajul lui Puiu Mironescu, pus sub acuzare, de altfel, pentru instigare la uciderea din 14 noiembrie 2010 a lui Gheorghe Mararu, împuşcat într-o cafenea din Piatra Neamţ.

 "Şicanele" dintre familia Mararu şi Puiu Mironescu sunt cunoscute pe plan local. Mironescu este chiar suspect în tentativa de detonare a maşinii lui Bogdan Mararu. Un scenariu similar cu cel de vineri l-a avut ca actor pe interlopul moldovean Vasile Rodideal, naşul lui Gheorghe Mararu, executat la Piatra Neamţ.





×
Subiecte în articol: arestat Vitalie Proca bomba
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close