Antena 3 CNN Actualitate Intervenție cu roboți, la incendiul de la Petromidia. Este prima misiune a unei autospeciale de trasport roboți, în România

Intervenție cu roboți, la incendiul de la Petromidia. Este prima misiune a unei autospeciale de trasport roboți, în România

Pentru stingerea flăcărilor din cadrul incendiului petrecut astăzi la rafinăria de la Petromidia a fost nevoie de intervenția unei autospeciale ISU de transport roboți.

Intervenție cu roboți, la incendiul de la Petromidia. Este prima misiune a unei autospeciale de trasport roboți, în România
Sursa foto: IGSU
de Ioana Mircea    |    21 Iun 2023   •   16:48

Autospeciala transport roboți a fost folosită în prima intervenție, astăzi, la incendiul de la rafinăria Petromidia, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

„Prima misiune a autospecialei transport roboți. La misiunea de stingere a fost alocată și o autospecială transport roboți din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Acest mijloc performant de intervenție a intrat de curând în dotarea IGSU, iar datorită multiplelor caracteristici deținute asigură, pe lângă eficiența intervenției, protecția echipajelor operative in misiuni complexe”, anunță IGSU.

Autospecialele au în componență patru roboți, două cu motoare electrice și două cu motoare termice. Ele sunt destinate intervenției rapide în cazul incendiilor de mari proporții înregistrate la obiective și platforme industriale, fixe și mobile, precum și în zone comerciale, cu potențial de explozie, în spații închise sau deschise, contaminate chimic, biologic și nuclear, cu risc ridicat de producere a accidentelor sau contaminării personalului.

Citește și: Explozie, urmată de incendiu puternic la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul roşu de intervenţie

De asemenea, roboții pot îndeplini misiuni de stingere a incendiilor, de evacuare a fumului și a gazelor, de observare, iluminare a zonelor de acțiune, transport echipamente și persoane rănite, analiză a mediului afectat cu ajutorul senzorilor și transmiterea informațiilor despre acesta către un monitor, colectarea și transmiterea imaginilor foto și video atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, detecție chimică și nucleară, precum și eliberarea căilor de acces prin spargere sau împingere, tractare sau remorcare, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: incendiu Petromidia
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close