Antena 3 CNN Actualitate Intervenţie cu probleme: Au stins un incendiu şi s-au trezit cu tavanul în cap

Intervenţie cu probleme: Au stins un incendiu şi s-au trezit cu tavanul în cap

Intervenţie cu probleme: Au stins un incendiu şi s-au trezit cu tavanul în cap
10 Feb 2010   •   23:06

În Neamţ, pompierii s-au dus să stingă focul şi s-au trezit cu tavanul în cap. Au izolat flăcările şi au intrat în casă să caute victime. Explozia unei butelii ascunse după o scară i-a culcat la pământ. Şansa lor a fost echipamentul de protecţie, dar vor rămâne cu urme toată viaţa. Din fericire, înăuntru nu mai era nimeni.

Militarul şi-a văzut moartea cu ochii la propriu. După ce focul a fost izolat, s-a încumetat cu încă un coleg să caute printre rămăşiţe proprietarul. Aflaseră de la vecini că acolo locuia un bătrân şi au crezut că a fost surprins de flăcări.

La început pompierii au scos din casă o butelie şi au continuat să stingă vâlvătaia. La câteva secunde, însă, s-a auzit o bubuitură. În casă mai era o butelie. Gazele s-au acumulat şi, la o scânteie, au explodat. Salvatorii au fost arşi pe mâini şi picioare.

Militarul mai grav rănit a fost dus la spitalul din Piatra Neamţ şi apoi transferat în Capitală.
Pompierii au scăpat cu viaţă numai pentru că au avut echipamentul de protecţie complet. Cel mai norocos a fost proprietarul casei, care a dormit la nişte rude, fără să ţină cont că focul în sobă ardea nesupravegheat. Pentru curajul lor, cei doi militari vor fi propuşi pentru înaintare în grad.

Observator

×
Subiecte în articol: Neamţ
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close