x close

Interviu. Colonelul Ion Dedu rupe tăcerea și denunță public abuzurile din interiorul Serviciului Român de Informații

de S.T.    |    21 Sep 2017   •   22:01
Interviu. Colonelul Ion Dedu rupe tăcerea și denunță public abuzurile din interiorul Serviciului Român de Informații 534 Galerie foto (1) Foto: captură Antena 3 Exclusiv

EXCLUSIV. Un fost șef din interiorul Serviciului Român de Informații a decis să rupă tăcerea și a ieșit public cu acuzații la adresa conducerii operative a SRI.

Colonelul în rezervă Ion Dedu, fost şef de sector în domeniul cibernetic în Serviciul Român de Informații, susține că s-a opus la mai multe lucruri care i s-au părut nelegale și asta l-a costat funcția.

Ion Dedu a fost inițial mutat la o unitate neoperativă. Apoi a fost cercetat de o comisie de control, a fost trimis în faţa unui consiliu de judecată al SRI şi a fost sancţionat disciplinar.

„Au încercat să găsească vreo 10-15 capete de acuzare”, a spus Dedu, joi seară, la „Sinteza zilei”.

Ulterior, colonelul Ion Dedu a trecut în rezervă şi şi-a căutat dreptatea în justiţie. Acesta a declanşat un proces şi pentru a arăta lumii ce se întâmplă în interiorul SRI.

Dedu a atacat în justiţie două documente administrative, pe care le consideră ilegale: cel de eliberare din funcţie şi cel de sancţionare, dar instanţele româneşti nu i-au dat câştig de cauză.

Colonelul Dedu a decis să apeleze la CEDO.

 

 

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati