Antena 3 CNN Actualitate Interviu emoţionant cu prof. Mencinicopschi: nu mi-e ruşine că sunt în închisoare nevinovat

Interviu emoţionant cu prof. Mencinicopschi: nu mi-e ruşine că sunt în închisoare nevinovat

Interviu emoţionant cu prof. Mencinicopschi: nu mi-e ruşine că sunt în închisoare nevinovat
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
03 Mar 2015   •   23:11

Antena 3 a cerut aprobarea Administraţiei Naţionale a Penitencoarelor (ANP) să realizeze un interviu cu prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, condamnat ca o victimă colaterală în dosarul Telepatia, însă postul de televiziune nu a primit aprobarea. 

 
În acest caz, singura cale a rămas cuvântul scris, aşa că întrebările i-au fost trimise lui Mencinicopschi prin corespondenţă, iar profesorul ne-a răspuns.
 
Interviul cu prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi a fost prezentat marţi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
 
Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare în dosarul Telepatia, fiind o victimă colaterală a execuţiei politice.
 
Acum, după şase luni în închisoare, prof. Menicinicopschi încearcă să reziste cu toate puterile şi spune că "nu mi-e ruşine că sunt în închisoare nevinovat". 
 
În această jumătate de an petrecută după gratii, doctorul a scris deja trei cărţi, citeşte mult şi spune că se documentează foarte mult despre noutăţile care apar în domeniul său de activitate.
 
El a vorbit în interviul acordat Antenei 3 despre frământările lui şi, întrebat dacă s-a gândit să ceară graţierea, spune că "poate fi un orizont, voi vedea în viitor".
 
Interviul integral cu prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, în videoul de mai sus

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close