Antena 3 CNN Actualitate Interviu exclusiv Antena 3 cu primul jurnalist care a ajuns la Cernobîl, după accidentul nuclear din 1986

Interviu exclusiv Antena 3 cu primul jurnalist care a ajuns la Cernobîl, după accidentul nuclear din 1986

Vladimir Gubarev, primul jurnalist care a ajuns la Cernobîl la accidentul nuclear din 1986, a oferit un interviu în exclusivitate pentru Antena 3 în care a explicat momentele trăite la acea vreme, dar și pericolul incendiilor din prezent.

Interviu exclusiv Antena 3 cu primul jurnalist care a ajuns la Cernobîl, după accidentul nuclear din 1986
Sursa foto: Wikidata / Hepta
de Evghenia Kironaki    |    16 Apr 2020   •   11:41

"Înainte (n.r. de expozie) realizasem un film de ficțiune - Incendiu la centrala atomică. Dar când am ajuns la Cernobîl, am înțeles că realitatea bate filmul. A fost un zbor deasupra unei lumi pe care nu mi-am putut-o imagina.

Am stat atunci, acolo, 40 de zile. M-am întâlnit cu oamenii de știință din Ucraina, Belarus și Rusia care au fost implicați în lichidarea avariei.

De fapt, eu îi cunoașteam foarte bine pe toți cei implicați, inclusiv pe Legasov (n.r. Valeri Legasov - șeful comisiei de anchetă a dezastrului de la Cernobîl)", a declarat Vladimir Gubarev pentru Antena 3.

De altfel, Valeri Legasov a înregistrat mai multe casete în care a explicat ce s-a întâmplat în realitate la Cernobîl, iar casetele au ajuns la Vladimir Gubarev.

"Noi eram prieteni, și el mi le-a lăsat. Le-am publicat după moartea lui. E toată istoria tragediei și toate gândurile unui om de știință care, am putea spune, și-a dat viața pentru Cernobîl", a precizat Gubarev, în interviul exclusiv acordat jurnalistei Antena 3 Evghenia Kironaki.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close