Antena 3 CNN Actualitate Interzis la difuzarea meciurilor de la Euro 2016 pe terase

Interzis la difuzarea meciurilor de la Euro 2016 pe terase

Interzis la difuzarea meciurilor de la Euro 2016 pe terase
Sursa foto: sursa: iasi4u.ro
09 Iun 2016   •   18:25

Proprietarii de baruri şi restaurante din Franţa nu vor avea autorizaţia de a amplasa ecrane TV în afara incintelor pe durata campionatului Euro 2016 pentru difuzarea meciurilor, din motive de securitate, în condiţiile în care există riscul de ameninţări teroriste, relatează Associated Press.

Interdicţia vine pe fondul încercării de întărire a securităţii în ţară, după ce serviciile secrete din mai multe state au avertizat asupra producerii unor posibile atacuri teroriste, în contextul instabilităţii de securitate din Franţa, scrie ziuadecj.ro.

În cadrul atentatelor de pe 13 noiembrie 2015 din Paris, soldate cu 130 de morţi, singurul supravieţuitor al comandoului care a executat atacurile, Salah Abdeslam, arestat în prezent în Franţa, intenţiona să se detoneze pe stadionul naţional (Stade de France), dar s-a răzgândit în ultima clipă. În schimb, o parte din atacuri au vizat terasele şi barurile situate în apropierea stadionului.

În baza acestei interdicţii, autorităţile franceze speră să descurajeze persoanele să iasă în grupuri din casă pentru a urmări în aer liber meciurile din cadrul campionatului Euro 2016, care debutează vineri pe Stade de France cu meciul România-Franţa.

Doar în zonele publice desemnate oficial pentru fani vor fi instalate ecrane în aer liber, a precizat un reprezentant al Ministrului francez al Sporturilor.

×
Subiecte în articol: Franta EURO 2016 interdictie
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close