Antena 3 Actualitate Întindem boala pe pâine, fără să ştim. Ce au descoperit cercetătorii români despre pateurile din magazine

Întindem boala pe pâine, fără să ştim. Ce au descoperit cercetătorii români despre pateurile din magazine

de O.P.    |    10 Oct 2013   •   06:20
Întindem boala pe pâine, fără să ştim. Ce au descoperit cercetătorii români despre pateurile din magazine

 Pateurile de ficat sunt pline de E-uri arată un studiu recent al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Unul din 10 pateuri analizate au nouă E-uri în compoziţie.

Peste 13% dintre pateurile analizate de specialiştii ANPC au 6 E-uri şi 19% conţin doar 2 E-uri. Pe rafturile magazinelor se găsesc şi pateuri fără niciun E, însă acestea sunt în proporţie foarte mică.

Specialiştii spun că pateurile de ficat ar trebui consumate cu moderaţie tocmai din cauza E-urilor pe care le conţin.

Printre cele mai periculoase E-uri sunt cele cuprinse între E123 şi E239, dar şi glutamatul de sodiu care se găseşte în supele instant, mezeluri şi condimente.


Rezultate Studiu Pateu 2013 InfoCons Protectia Consumatorilor





Sursă: Adevărul.ro



Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close