Întreaga Românie a fost cuprinsă de asta, iar mii de oameni au fost luaţi prin surprindere. Ce se va întâmpla săptămâna aceasta

de O.P.    |    08 Oct 2012   •   08:22
Întreaga Românie a fost cuprinsă de asta, iar mii de oameni au fost luaţi prin surprindere. Ce se va întâmpla săptămâna aceasta

După o vară care s-a prelungit cu aproape o lună jumătate, toamna începe să îşi facă simţită prezenţa. Temperaturile au scăzut brusc, iar norii au adus precipitaţii în întreaga ţară.

Cum va fi vremea la tine în oraş, află de pe www.meteoplus.ro

DUMINICĂ NOAPTE (7/8 octombrie)

Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul şi nordul ţãrii, unde va ploua pe arii extinse, vor fi posibile descãrcãri electrice, iar izolat cantitãţile de apã vor depãşi 20 l/mp, mai ales în zona montanã. La munte, la altitudini de peste 1800 m vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului înnorãrile se vor accentua treptat, iar ploile se vor semnala local în jumãtatea sudicã a Moldovei şi cu totul izolat în celelate regiuni. Vântul se va intensifica pânã dimineaţã în toate zonele, depãşind la rafalã 50 km/h şi 70...80 km/h pe crestele montane cele mai înalte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 grade în Dealurile de Vest şi 17 grade în sud şi sud-est.

LUNI (8 octombrie)

Vremea se va rãci accentuat în toate regiunile, astfel încât temperaturile maxime vor avea valori de la 10...12 grade în nord şi în depresiuni pânã la 20...21 de grade în extremitatea sudicã, iar cele minime vor fi între -2 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade pe litoral. În prima parte a zilei cerul va prezenta înnorãri în regiunile nordice, estice, precum şi în zona de munte, unde va ploua pe arii relativ extinse. În rest cerul va fi variabil la senin, iar ploile vor fi posibile numai izolat. În zona înaltã de munte trecãtor se vor mai semnala precipitaţii mixte. Vântul va continua sã prezinte intensificãri ziua în sudul, estul şi centrul ţãrii, depãşind la rafalã 50...60 km/h, iar în zona de munte 80 km/h, dar va scãdea în intensitate în cursul nopţii. Spre dimineaţã, izolat în depresiuni se va depune bruma şi vor fi condiţii de ceaţã.Presiunea atmosferica va creste.

MARŢI (9 OCTOMBRIE)
Vremea va fi rece pentru aceastã datã, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor situa între 12 şi 20 de grade, iar cele minime între 1 şi 9 grade, mai coborâte în zonele depresionare spre -3 grade în estul Transilvaniei, dar şi uşor mai ridicate pe litoral. Spre dimineaţã, local în nord-vest şi centru şi izolat în rest se va depune brumã.Presiunea atmosferica va scadea usor.

MIERCURI (10 ocmtombrie)
Vremea va fi în general frumoasã, dar rãcoroasã dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre searã şi noaptea în regiunile vestice, nord-vestice şi nordice, unde numai izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime, în crestere uşoarã spre valori normale pentru acestã perioadã, vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade. Temperaturile minime se vor situa între 2 şi 10 grade, uşor mai ridicate pe litoral, dar şi mai scãzute în zonele depresionare. Spre dimineaţã, local în depresiuni şi izolat în rest se va depune brumã.

Parteneri
x close