Antena 3 CNN Actualitate Întrebarea care îi macină pe elevi și părinți: Cu sau fără mască la examene?

Întrebarea care îi macină pe elevi și părinți: Cu sau fără mască la examene?

Vor purta sau nu măşti elevii care dau examene la final de ciclu școlar? Este întrebarea la care elevii, dar si părinții acestora asteaptă răspuns din partea autoritătilor. Unii părinti se gândesc chiar să dea statul în judecată dacă prestația copiilor din timpul examenelor va fi afectată de această măsură impusă de autorităti.

Întrebarea care îi macină pe elevi și părinți: Cu sau fără mască la examene?
Sursa foto: Antena 3
05 Iun 2020   •   12:51

O propunere venită din partea Federaţiei Naţionale a Asociaţiei de Părinţi, este aceea de a se susține examenele fără măști. Reprezentanţii federaţiei sunt de părere că elevii ar putea avea probleme din cauza oxigenării deficitare, care le-ar afecta capacitatea de concentrare. Dacă acest lucru se va întâmpla, părinţii se gândesc să dea statul în judecată. 

Cum legea în momentul acesta este neclară, elevii nu pot fi traşi la răspundere dacă refuză să poarte masca în timpul orelor sau a examenelor. 

În timp ce părinţii şi elevii susţin că prestaţia de la examene le-ar putea fi afectată din această cauză, psihologii au altă părere. 

„Masca în sine nu înseamnă pentru ei mai mult decât toate regulile la un loc. Este un simbol al faptului că în această perioadă s-au schimbat regulile jocului şi sunt nevoiţi să susţină acest examen într-o altă manieră decât au făcut-o colegii lor din generaţiile anterioare. Se vor găsi alternative”, este de părere psihologul Maria Zivari.

Şi nu este singura problemă pe care elevii şi părinţii se plâng. Faptul că elevii ar putea să piardă examenul de Bacalaureat din cauza temperaturii care ar depăşi 37,3 grade în momentul prezentării la examen, este o altă nelinişte a acestora. 

Întrebarea care îi macină pe elevi și părinți: Cu sau fără mască la examene?

×
Subiecte în articol: mască examene elevi
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close