Antena 3 CNN Actualitate Şeful Brigăzii Antitero, despre posibilitatea unui atac terorist în România: "Ne-a trecut glonțul pe la ureche"

Şeful Brigăzii Antitero, despre posibilitatea unui atac terorist în România: "Ne-a trecut glonțul pe la ureche"

Generalul Dorin Rădulescu, șeful Brigăzii Antitero a explicat care sunt etapele pregătirii pentru un atac terorist. "Ne-a trecut glonțul pe la ureche. Este vital să fii la momentul potrivit într-o anumită zonă", a spus acesta.

Şeful Brigăzii Antitero, despre posibilitatea unui atac terorist în România: "Ne-a trecut glonțul pe la ureche"
Sursa foto: Captura video youtube SRI
de Georgiana Adam    |    17 Dec 2021   •   22:06

Întrebat dacă e frustrant să se antreneze constant pentru un eveniment despre care nu se ştie sigur că se va întâmpla, mai ales că în România nu au avut loc acţiuni teroriste însemnate, aşa cum s-a întâmplat în alte ţări, generalul Dorin Rădulescu, șeful Brigăzii Antitero a spus: 

„Întrebarea este când se va întâmpla, nu dacă se va întâmpla"

„Oricât de bun ar fi cineva în zona asta, şi vorbesc de servicii de top din lumea asta cu care avem relații de cooperare, nimeni nu poate să acopere totul.

Lucrurile au evoluat într-o asemenea măsură încât încerci să te pregătești în fiecare zi să ai capabilitatea să reacționezi promt să ai viteză de reacţie, să poţi să folosești toate mijloacele pentru a preveni sau măcar a diminua damage-ul pe care îl face un astfel de eveniment.

„Primul obiectiv la care noi lucrăm şi cu care ne motivăm oamenii este prevenția"

Nu este frustrant. Până la urmă dacă primul obiectiv la care noi lucrăm şi cu care ne motivăm oamenii este prevenția. Folosim şi avem destul de multă acţiune în zona de pregătire între noi sau cu alte instituții partenere ceea e şi normal să fie. Nu trebuie musai să împuști un om ca să fii pregătit pentru aşa ceva.

Nu ne dorim, repet în mentalitatea noastră ultimul lucru e să ajungi să scoți arma. Din contră, încercăm tot timpul să învățăm oamenii să-şi controleze aceste impulsuri. Să dea Dumnezeu ca şi predecesorii mei să ne încheiem mandatul să raportăm conducerii: domnule director pe timpul mandatului meu nu s-au întâmplat evenimente de natură teroristă. Asta ne dorim fiecare dintre noi.

Au existat câteva cazuri concrete şi în România şi la nivel European, care sunt cunoscute de beneficiarii noştri, în care granița era foarte subţire. Ne-a trecut glonțul pe la ureche. Este vital să fii la momentul potrivit într-o anumită zonă", a spus generalul Dorin Rădulescu, șeful Brigăzii Antitero la podcastul TOP (ne)SECRET realizat de SRI.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close