Antena 3 CNN Actualitate Întreţinerea Palatului Victoria, cât cea a unui oraş de provincie

Întreţinerea Palatului Victoria, cât cea a unui oraş de provincie

Întreţinerea Palatului Victoria, cât cea a unui oraş de provincie
Sursa foto: Foto: umbluliber.com
24 Noi 2010   •   23:35

Palatul Victoria plăteşte o factură uriaşă la întreţinere. Costurile lunare cu apa, curentul, paza şi colectarea gunoaielor sunt cât pentru un întreg cartier bucureştean sau cât pentru un oras mai mic de provincie. Pe primele nouă luni ale acestui an, factura a depăşit două milioane şi jumătate de euro.

Palatul Victoria înseamnă o clădire de 26.000 de metri pătraţi, în care lucrează zilnic 600 de oameni. Ca suprafaţă asta înseamnă trei blocuri cu opt etaje. Întreţinerea costă cât pentru 182 de astfel de blocuri, locuite de 11.000 oameni.

Factura la intreţinere a Palatului Victoria cuprinde cheltuielile pentru apă, gaze, energie electrică, pază, colectare deşeuri. Dar şi pentru servicii transport si tipărirea proiectului Legii bugetului de stat.

Cheltuielile de întreţinere ale Executivului sunt mari cât pentru un oraş ca Suceava, Hârşova, Scorniceşti sau Beiuş. Şi nu este singura cheltuială în care palatul Victoria excelează. Deşi este locuit de un guvern care susţine că sprijină orice este ecologic consumul de hârtie al Palatului Victoria este uriaş. O spun sumele cheltuite pentru pixuri şi hârtie timp de zece luni: 92.000 euro.

Întreţinerea Guvernului României, cât un cartier întreg din Bucureşti

×
Subiecte în articol: palatul victoria intretinere
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close