Antena 3 CNN Actualitate Inundaţii în Caraş-Severin. Zeci de străzi şi locuinţe, sub ape după o ploaie de o oră

Inundaţii în Caraş-Severin. Zeci de străzi şi locuinţe, sub ape după o ploaie de o oră

12 Iul 2014   •   21:04

Ploile au făcut prăpăd în Caraş-Severin şi după ce judeţul a ieşit de sub atenţionarea de Cod Galben. În Caransebeş fost inundate peste 40 de case, inclusiv subsolul spitalului din oraş, pentru că sistemul de canalizare nu a făcut faţă cantităţii imense apă.

Circulaţia a fost blocată şi pe drumul naţional 58 până la Bucova, din cauza inundaţiilor.

În zona Muntelui Mic, lângă Caransebeş, au căzut peste 70 de litri de apă pe metru pătrat într-o oră. Tot ce s-a scurs de pe versanţi a ajuns în oraş şi străzile dintr-un un cartier întreg au fost inundate. Canalizarea nu a putut prelua volumul uriaş de apă.

Apa a intrat în peste 40 de gospodării şi a răvăşit curţile şi grădinile oamenilor.

Circulaţia în oraş a fost închisă în mai multe cartiere.

Autorităţile locale s-au strâns până la urmă în zonă şi au încercat să coordoneze intervenţia echipelor ISU. Şase autospeciale dotate cu motopompe au scos apa de pe străzi şi din gospodăriile oamenilor.

Pentru a permite scurgerea mai rapidă a apei, pompierii au făcut o străpungere pe sub calea ferată.

Prăpăd a fost şi în alte zone din nordul judeţului Caraş-Severin. Sute de gospodării de pe Valea Bistrei au fost inundate. Apa a acoperit drumul naţional 58 a mai multe localităţi până la Bucova.


×
Subiecte în articol: cod galben de ploi
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close