Antena 3 CNN Actualitate Inundaţii în Mexic, în urma uraganului Jimena, devenit furtună tropicală

Inundaţii în Mexic, în urma uraganului Jimena, devenit furtună tropicală

Inundaţii în Mexic, în urma uraganului Jimena, devenit furtună tropicală
Sursa foto: inundatii
05 Sep 2009   •   14:09

Uraganul Jimena, slăbit până în stadiul de depresiune tropicală, şi-a încheiat existenţa deasupra teritoriului mexican, dar nu înainte de a provoca noi pagube. O persoană este dată dispărută iar 85.000 sunt sinistrate în urma ploilor torenţiale aduse de fostul uragan într-un stat din nordul Mexicului.

Chiar dacă nu mai era, oficial, un uragan, Jimena a abătut un adevărat potop peste statul Sonora, unde, în mod normal, vremea este mai degrabă specifică deşertului. Un orăşel din regiune a înregistrat un nedorit record absolut de precipitaţii - 650 de milimetri în 24 de ore. Sistemul de canalizare nu a putut face faţă dezastrului, iar apele s-au revărsat violent pe străzi, spre disperarea localnicilor.

10.000 de oameni au rămas fără adăpost, iar alţi 75.000 au suferit pagube mai mici sau mai mari la case sau şi-au pierdut o parte din bunuri. Mai multe vehicule au rămas blocate sub ape iar câteva localităţi sunt total izolate. În statul vecin, Baha California, străbătut de Jimena în zilele precedente, numărul sinistraţilor se apropie de 130.000. Autorităţile au trecut la distribuirea ajutoarelor, în speranţa că nu vor avea prea curând de înfruntat un alt uragan.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: inundatii Mexic furtuna uragan
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close