Antena 3 CNN Actualitate Inundații în Vâlcea! Apa depășește un metru în unele zone

Inundații în Vâlcea! Apa depășește un metru în unele zone

Peste 30 de gospodării din localităţile Brezoi şi Racoviţa, din Județul Vâlcea, au fost inundate marţi, în urma precipitaţiilor abundente şi a viiturilor, pompierii intervenind în mai multe zone pentru evacuarea apei, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Inundații în Vâlcea! Apa depășește un metru în unele zone
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    05 Ian 2021   •   18:40

Cele mai ample intervenţii sunt în Brezoi şi Racoviţa, pentru evacuarea apei din gospodării, locuinţe şi de pe căile rutiere.

La Brezoi, sunt indundate aproximativ 35 de gospodării din zona Gura Lotrului, unde nivelul apei atinge uneori şi un metru, precum şi câteva gospodării de pe strada Eroilor, în ambele zone fiind în derulare intervenţii ale echipelor de pompieri.

Echipaje de pompieri intervin la Brezoi şi în zona podului care face legătura între DN 7A şi strada Vasilatu, unde râul Lotru a ieşit din matcă în partea stângă. În amonte de această zonă a apărut o breşă şi se acţionează cu un excavator pentru a o închide.

În localitatea Racoviţa au fost inundate două locuinţe şi patru gospodării şi o suprafaţă de teren de aproximativ şase hectare, iar pe DJ 703 circulaţia rutieră este blocată din cauza inundaţiilor provocate de o viitură de pe versanţi. Pompierii acţionează în aceste zone cu motopompe de capacitate mărită.

Râul Lotru a depășit cota de pericol

Din cauza precipitaţiilor din ultimele zile au mai fost inundate un beci din Frânceşti, două anexe gospodăreşti din Buneşti, iar pe DN 64, la Vlădeşti, sunt aluviuni pe partea carosabilă şi traficul se desfăşoară cu dificultate.

Reprezentanţii ISU Vâlcea au precizat că nivelul apelor râurilor Lotru şi Olăneşti este în scădere, după ce marţi dimineaţa râul Lotru a depăşit în unele puncte cota de pericol, iar râul Olăneşti se apropia de această cotă. 

×
Subiecte în articol: inundatii Valcea
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close