Antena 3 CNN Actualitate Inundaţii în vestul ţării. 150 de oameni din Alba, izolaţi (VIDEO)

Inundaţii în vestul ţării. 150 de oameni din Alba, izolaţi (VIDEO)

Inundaţii în vestul ţării. 150 de oameni din Alba, izolaţi (VIDEO)
Sursa foto: inundatii
03 Ian 2010   •   15:11

Nici nu s-a terminat bine petrecerea de revelion, că în ţară au început problemele. Ploile abundente din ultima perioadă şi topira zăpezii depuse anterior au dus la inundaţii masive în vestul ţării.

150 de oameni din localitatea Lunca Arieşului din Alba sunt izolaţi, după ce pilonii podului de acces în comună au cedat. Cei 150 de locuitori din satul Lunca Arieşului sunt izolaţi de mai bine de 36 de ore. Ploile abundente au avariat întreaga structură de rezistenţă a podului care face accesul în localitate. Pentru a transporta oamenii care au nevoie de îngrijiri medicale, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor asigura transportul cu ajutorul unor bărci pneumatice.

Inundaţiile fac prăpăd în vestul ţării. Acolo, apele revărsate ale râului Bega au inundat zeci de hectare de teren, în zona localităţii timişene Mănăştur. Şi drumul judeţean dintre Giarmata şi Pişchia a fost acoperit de ape.

Aplele Begăi nu au intrat deocamdată în gospodăriile oamenilor.

Şi în Arad au crescut apele. 16 gospodări din localitatea Târnova au fost izolate după ce două rîuri s-au revărsat.

Probleme au fost şi în judeţul Bistriţa - Năsăud, unde mai multe gospodării au fost inundate din cauza ploilor torenţiale care au căzut în ultimele zile. Şi Drumul Judeţean 172 a fost acoperit de ape pe o porţiune de câteva sute de metri.

Hidrologii au avertizat că în următoarele ore vor creşte debitele râurilor Crişul Alb şi Crişul Negru în judeţele Hunedoara, Bihor şi Arad. De asemenea, a fost instituit cod portocaliu de inundaţii şi pe cursurile râurilor din judeţele Goj, Dolj, Mehedinţi, Harghita, Sibiu, Mureş şi Bistriţa Năsăud.



Antena 3

×
Subiecte în articol: inundatii nori ploi vest
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close