Antena 3 CNN Actualitate Învăţătorii şi educatorii cu studii superioare vor primi măriri de salariu de 13-14%

Învăţătorii şi educatorii cu studii superioare vor primi măriri de salariu de 13-14%

Învăţătorii şi educatorii cu studii superioare vor primi măriri de salariu de 13-14%
Sursa foto: sindicalisti
09 Feb 2010   •   20:46

30.000 de educatori şi învăţători din învăţământul primar şi preşcolar, care au studii superioare, vor primi mai multi bani. Este vorba de o creştere salarială cuprinsă între 13-14%, retroactiv de la 1 ianuarie 2010, potrivit unui ordin de ministru. Este singurul succes al sindicaliştilor în urma întâlnirii cu oficialii Ministerului Educaţiei. Cadrele didactice ameninţă în continuare cu proteste, fiind nemulţumiţi de disponibilizările care vor avea loc din luna septembrie.

Sindicatele din Educaţie au reuşit să obţină în urma discuţiilor de la Ministerul Educaţiei o diferenţiere salarială a învăţătorilor şi educatorilor care au studii superioare faţă de cei cu liceele pedagogice sau şcolile normale.

Şi disponibilizările din învăţământ ţin spiritele încinse între sindicalişti şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Liderii sindicali ameninţă cu proteste, dacă Guvernul nu va găsi o modalitate compensatorie pentru profesorii care vor rămâne fără loc de muncă din toamnă.

Sindicaliştii din învăţământ au discutat şi despre menţinerea sporurilor acordate prin lege, de care beneficiază personalul nedidactic.

Totodată, sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că Ministerul Educaţiei refuză să acorde sporul de doctorat şi avertizează că acest lucru va duce la distrugerea şcolii doctorale din România.

Antena 3

×
Subiecte în articol: salariu şcoală
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close