Antena 3 CNN Actualitate Invazie de şoareci, în sudul României. Rozătoarele au invadat pământurile şi casele oamenilor (VIDEO)

Invazie de şoareci, în sudul României. Rozătoarele au invadat pământurile şi casele oamenilor (VIDEO)

Invazie de şoareci, în sudul României. Rozătoarele au invadat pământurile şi casele oamenilor (VIDEO)
Sursa foto: soareci
05 Oct 2009   •   22:47

Şoarecii fac prăpăd în sudul ţării. Au invadat pământurile şi chiar casele oamenilor şi au distrus până acum o treime din culturile de rapiţă. Ţăranii spun că e semn rău, prevestitor de sărăcie. Iar sărăcia începe să se arate. Cei care au băgat bani în culturi nu-şi mai pun problema câştigului, ci încep să numere pierderile.

Salcia, judeţul Teleorman. De departe, câmpurile arată bine. De aproape, vezi doar oameni disperaţi. Munca se duce odată cu şoarecii care le-au invadat pământul.

?Suntem disperaţi. Am făcut adresă la direcţia Teleorman. Au spus că nu există program pentru combaterea rozătoarelor la rapiţă, au spus că e numai pentru grâu?, a declarat un fermier.

Oficialităţile locale dau şi ele din umeri. Nu ştiu cum să stârpească şoarecii. ?Am avut mai multe sesizări. Soarecii au distrus culturile de rapiţă şi urmează să distrugă şi culturile de orz şi grâu. Numai Guvernul poate lua o decizie, noi nu ştim ce să facem?, susţine primarul comunei Salcia.

Şi culturile de la anul sunt ameninţate. Pe un hectar de pământ sunt în jur de 1.300 de galerii săpate de mii de rozătoare care au invadat şi casele din apropierea câmpului.

Judeţele afectate de rozătoare sunt Giurgiu, Teleorman, Olt şi Dolj. Oamenii spun că, până acum, scăpau de şorecei cu o substanţă care însă e interzisă de când am intrat în Uniunea Europeană. O altă soluţie sunt capcanele cu arc care sunt însă foarte scumpe.



Observator

×
Subiecte în articol: soareci invazie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close