Antena 3 CNN Actualitate Invazie de şobolani şi şoareci la Grădina Zoologică Bucov

Invazie de şobolani şi şoareci la Grădina Zoologică Bucov

Invazie de şobolani şi şoareci la Grădina Zoologică Bucov
Sursa foto: Foto: lovefromhettyanddave.com
09 Noi 2010   •   15:10

Invazie de şobolani şi şoareci la Grădina Zoologică Bucov. Atât adăposturile animalelor, cât şi birourile angajaţilor au fost invadate de rozătoare, a anunţat directorul Grădinii Zoologice de la Bucov, Dragoş Rusu, citat de Mediafax.

Acesta a explicat că parcul este înconjurat de câmpuri pe care au fost culturi agricole, iar după ce acestea au rămas necultivate, rozătoarele au început să caute hrană şi adăpost în incinta grădinii zoologice.

"Nu aş putea să apreciez câţi şoareci şi şobolani sunt, însă sunt foarte mulţi. Au intrat în toate adăposturile animalelor şi au ajuns până în birourile personalului", a declarat Rusu.

Directorul a precizat că există riscul ca animalele aflate în grădina zoologică să contracteze boli transmise de rozătoare. Până în prezent, nu au fost depistate cazuri de animale bolnave.

Administraţia grădinii zoologice urmează să facă deratizarea în adăposturi cu produse speciale, astfel încât celelalte animale să nu fie otrăvite.

Grădina Zoologică de la Bucov, care se află în apropierea municipiului Ploieşti, adăposteşte aproximativ 350 de animale.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close