Antena 3 CNN Actualitate Invenţia unui român i-ar putea FERICI pe şoferi. Cum REDUCE consumul de carburanţi

Invenţia unui român i-ar putea FERICI pe şoferi. Cum REDUCE consumul de carburanţi

Invenţia unui român i-ar putea FERICI pe şoferi. Cum REDUCE consumul de carburanţi
de O.P.    |    01 Apr 2014   •   08:29

Un inginer auto din Deva propune un dispozitiv pentru reducerea consumului de carburant la camioane cu mai mult de 5%, invenția sa urmând să fie prezentată la standul României de la Salonul Internațional de Invenții Geneva (2-6 aprilie), în baza unei proceduri de selecție organizate de Autoritatea Națională de Cercetare Științifică.

Denumită "dispozitiv dinamic de transfer al aerului", invenția concepută de inginerul auto Corneliu Birtok-Băneasă a fost testată timp de trei ani pe camioanele unei firme din Deva, iar probele practice au arătat o reducere a consumului și o creștere a puterii motorului, în condiții de trafic normal.

"Este o invenție destinată exclusiv camioanelor. Am perfecționat-o și primele teste le-am realizat în laboratorul de mecanică al Facultății de Inginerie din Hunedoara. Apoi, prototipul l-am testat pe camioanele unei firme din Deva, rezultatele practice arătând o creștere a puterii motorului cu până la 4%, iar economia reală de combustibil a fost de 5-7%", a declarat luni pentru AGERPRES Corneliu Birtok-Băneasă.

 

×
Subiecte în articol: inventii
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close