Antena 3 CNN Actualitate Invenţie spectaculoasă! Un român aflat în Canada a intrat în Cartea Recordurilor

Invenţie spectaculoasă! Un român aflat în Canada a intrat în Cartea Recordurilor

Invenţie spectaculoasă! Un român aflat în Canada a intrat în Cartea Recordurilor
Sursa foto: foto: uiairlanda.com.br
24 Mai 2015   •   09:54

Un canadian de origine română a intrat în Cartea Recordurilor, cu ajutorul invenţiei sale spectaculoase. Cătălin Alexandru Duru este autorul celei mai lungi deplasări cu o placă autopropulsată, pe care a construit-o chiar el. Cursa lui Alexandru Duru a fost filmată de oficialii de la Cartea Recordurilor şi face furori pe Internet.

Alexandru Duru a muncit un an pentru a construi hoverboard-ul care l-a adus în Cartea Recordurilor. A testat cu succes, pentru prima dată, placa autopropulsată în august, anul trecut. Iar acum şi-a propus să intre în Guiness Book.

Tânărul de 30 de ani a reuşit să piloteze placa pe o distanţă de aproape 276 de metri şi la o înălţime de 5 metri, deasupra unui lac din Quebec. Pentru a intra în Cartea Recordurilor, era de-ajuns să parcurgă o distanţă de 5 ori mai mică. Spectaculoasa cursă a lui Alexandru Duru a fost filmată de oficialii Cărţii Recordurilor, şi a făcut senzaţie pe Internet, unde, în doar câteva zile, a strâns peste 1 milion de vizualizări.


Tânărul de origine română e absolvent al Şcolii Politehnice din Montreal, oraş în care şi locuieşte. Este expert în efecte speciale, însă, în ultimii ani, a decis să dezvolte şi un proiect de construire a plăcilor autopropulsate. Alexandru spune că hoverboardul cu care a intrat în Guiness book poate atinge înălţimi ameţitoare. Însă, până la finalul acestui an, el speră să construiască un nou prototip, o variantă îmbunătăţită.




×
Subiecte în articol: roman Canada
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close