Antena 3 CNN Actualitate Investiții de zeci de milioane de euro într-un parc științific de lângă Parcul de la Măgurele

Investiții de zeci de milioane de euro într-un parc științific de lângă Parcul de la Măgurele

Investiții de zeci de milioane de euro într-un parc științific de lângă Parcul de la Măgurele
Sursa foto: Foto: ELI-NP.ro
28 Noi 2017   •   21:20

Reprezentanții Consiliului Județean Ilfov au anunțat că un parc științific va fi construit lângă Laserul de la Măgurele, în care autoritățile vor investi 70 de milioane de euro, iar lucrările vor fi terminate până în anul 2019. 

„Dezvoltarea Parcului Ştiinţific de ultimă generaţie, de importanţă naţională şi internaţională, va permite convergenţa celor mai competitive sectoare ale cercetării româneşti, respectiv ale antreprenoriatului inovator, începând cu proiectul de impact European ELI-NP. Acesta va contribui la dezvoltarea unei locaţii şi a unui ecosistem atractiv pentru instituţiile şi companiile naţionale şi internaţionale bazate pe cunoaştere şi, în consecinţă, va avea contribuţii importante la dezvoltarea economică la nivel regional şi naţional", a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, potrivit economica.net

Acesta a mai precizat că în aceste momente se efectuează un studiu de fezabilitate. 

„Am comandat un studiu de fezabilitate, care demonstrează necesitatea iminentă a realizării Parcului Ştiinţific Măgurele, iar acesta nu poate fi decât aici, la Măgurele, în imediata vecinătate a proiectului ELI – NP. Studiul a început în august sau septembrie şi sperăm să fie gata la sfârşitul lunii ianuarie, cel mai târziu februarie. În 2019, laserul va fi operabil, iar noi trebuie să fim gata cu Parcul Ştiinţific mai devreme",a mai spus președintele CJ Ilfov. 

×
Subiecte în articol: laser Magurele lucrari
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close