Antena 3 Actualitate Investiţii masive în şantierele navale româneşti

Investiţii masive în şantierele navale româneşti

19 Dec 2018   •   10:18
Investiţii masive în şantierele navale româneşti
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Cel mai mare şantier naval din România va construi nave de croazieră uriaşe. Olandezii de la Damen plănuiesc să facă investiţii masive în Mangalia, iar numărul angajaţilor se va tripla, ajungând până la 5.000. Dacă firma care deţine în parteneriat cu statul român şantierul va primi şi contractul de livrare a corvetelor pentru armata română, atunci vor avea de câştigat şi gălăţenii. Aici vor fi construite navele militare, iar la Mangalia se vor asigura mentenanţa şi reparaţiile.

Localizat la mila 80 pe malul Dunarii, Șantierul Naval Damen Galaţi este o poveste de succes care a început în anii 90. Privatizarea care a urmat în 1999, o reușită. A doua după Dacia Renault în România. Astfel s-a procedat la retehnologizarea șantierului naval vechi și sub managementul grupului olandez acesta este alocat diviziei „defense and security" și devine centru de excelența pentru producția de nave militare și cu destinație specială.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close