Antena 3 CNN Actualitate Investiţii uriaşe în infrastructura Capitalei pentru fluidizarea traficului şi reducerea poluării

Investiţii uriaşe în infrastructura Capitalei pentru fluidizarea traficului şi reducerea poluării

Podul Ciurel, Pasajele Petricani şi Andronache, modernizarea şi lărgirea a unor străzi şi bulevarde din zonele de vest şi nord ale Capitalei. Acesta sunt doar câteva dintre proiectele de infrastructură din Bucureşti începute sau pe punctul de a fi începute de Primăria Capitalei pentru fluidizarea traficului şi reducerea poluării.

Investiţii uriaşe în infrastructura Capitalei pentru fluidizarea traficului şi reducerea poluării
de Iulia Gorgorin    |    24 Sep 2020   •   20:45

Proiectul Podul Ciurel a fost gândit de Muncipalitate în trei etape. Prima etapă a fost deja finalizată, iar primarul Gabriela Fireaa anunţat începerea celei de-a doua etape.

''Cel mai discutat şi analizat proiect de infrastructură, mă refer la Podul Ciurel. Am finalizat prima etapă, cea care se referă la nodul Virtuţii. Avem aşadar un pod hobanat, trei pasaje supraterane şi nouă bretele de circulaţie pe care se circulă în acest moment.

Demarăm deja cea de-a doua etapă, Nod Virtuţii-Bulevardul Uverturii. Suntem deja pregătiţi să intrăm în teren.

Avem deja semnat contractul cu ascocierea de constructori şi de asemenea, sunt consemnaţi banii pentru exproprieri'', a spus Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a prezentat proiectele de infrastructură începute în fiecare zonă a Bucureştiului, dar şi planuri concrete pentru anii următori, astfel încât traficul din Bucureşti să fie fluidizat şi descongestionat şi să reducă în acest fel poluarea.

Potrivit primarului general al Capitalei, următoarele proiecte aflate în pregătire sunt pasajele rutiere Petricani şi Andronache.

Printre investiţiile de infrastructură care urmează să fie derulate în perioada următoare de Muncipalitate se numără şi lărgirea/modernizarea bulevardelor Dimitrie Pompeiu, Măgurele, precum și lucrări de infrastructură în zona Nicolae Grigorescu, drumul Săbăreni, Șoseaua de Centură, Valea Cascadelor.

×
Subiecte în articol: trafic Gabriela Firea
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close