x close

Invictus România va organiza, în perioada 17- 25 octombrie, cea de-a şasea ediţie a Ştafetei Veteranilor

de S.T.    |    10 Oct 2019   •   20:51
Invictus România va organiza, în perioada 17- 25 octombrie, cea de-a şasea ediţie a Ştafetei Veteranilor

Invictus România va organiza, în perioada 17- 25 octombrie, cea de-a şasea ediţie a Ştafetei Veteranilor, o cursă de alergare la sunt aşteptaţi să participe militari, civili, dar şi militari răniţi în teatrele de operaţii, care vor purta drapelul tricolor pe traseul Bucureşti-Carei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Invictus România, întrecerea este organizată în contextul sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României.

„Alergătorii însoţiţi de biciclişti vor pleca din Bucureşti pe 17 octombrie şi vor ajunge pe 25 octombrie la Carei, ultimul teritoriu eliberat de armata română în Al Doilea Război Mondial. Participanţii la acest eveniment se vor opri pe traseu, la monumente închinate Eroilor Neamului, pentru a-şi arăta respectul faţă de eroismul şi jertfa acestora”, se precizează în comunicat.

Ştafeta Veteranilor a debutat în 2014 cu scopul de a atrage atenţia societăţii civile asupra respectului care li se cuvine veteranilor Armatei României şi, totodată, pentru a strânge fonduri pentru a-i trimite pe militarii români răniţi în teatrele de operaţii la Jocurile Invictus.

Traseul din acest an porneşte pe 17 octombrie, la ora 9.00, de la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Caros I din Bucureşti şi însumează peste 650 de kilometri. 

Citeşte mai multe despre:

cursa
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati