Antena 3 CNN Actualitate Ioan Botiş neagă că ar demisiona. Ministrul ar fi vorbit despre un subaltern

Ioan Botiş neagă că ar demisiona. Ministrul ar fi vorbit despre un subaltern

Ioan Botiş neagă că ar demisiona. Ministrul ar fi vorbit despre un subaltern
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Dec 2010   •   12:21

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a negat informaţia potrivit căreia ar urma să demisioneze. „Nu era vorba despre nici o demisie. Am avut o convorbire privată cu cineva”, le-a declarat Botiş jurnaliştilor. Cu explicaţii în acest caz a venit şi vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean, care a precizat că Botiş nu intenţioneazã sã demisioneze, ci i-a cerut demisia şefului Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale, iar presa a înţeles greşit cã ar fi vorba despre propria demisie.

"Botiş vorbea la telefon cu şeful Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale cãruia i-a cerut sã-i prezinte demisia pânã la 12.00, iar presa a înţeles greşit cã el este cel care vrea sã demisioneze. Nu este adevãrat. A cerut demisia unui subaltern. Nici vorbã sã demisioneze el", a declarat Ioan Oltean, potrivit Mediafax.

Botiş neagă că ar demisiona


Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a fost filmat de jurnalişti în timp ce purta o discuţie telefonică în care vorbea despre o demisie. "Dacă nu se rezolvă până la ora 12.00, vin cu demisia la dumneavoastră", a spus ministrul Muncii, în timpul convorbirii telefonice purtate la Palatul Victoria.

Ioan Botiş a plecat în urmă cu puţin timp de la Guvern unde a purtat discuţii cu primul ministru Emil Boc şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Executivul va prezenta în cursul zilei de miercuri forma finală a ordonanţei privind indemnizaţia de creşterea a copilului. Membrii Guvernului se întâlnesc la ora 14.00 pentru a discuta eventualele modificări care ar putea fi aduse ordonanţei.

Dacă nu se rezolvă până la ora 12.00, vin cu demisia


Discuţiile de la Guvern vin după declaraţia preşedintelui UDMR de marţi seară potrivit căreia partidul său susţine în continuare menţinerea perioadei de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Ministrul Muncii a susţinut reducerea concediului maternal la un an şi acordarea unei prime în valoare de 500 de lei pe lună mamelor care se întorc la muncă.

Zeci de mame protestează joi în faţa Guvernului faţă de reducerea concediului maternal. Femeile sunt nemulţumite atât de decizia de reducere a perioadei de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, cât şi de menţinerea limitei maxime de 3.400 de lei pe lună a indemnizaţiei şi în 2011.


×
Subiecte în articol: Ioan Botis Ministrul Muncii demisie
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close