Antena 3 CNN Actualitate Scenele disperării la combinatul lui Ioan Niculae. Salariaţii au năvălit în clădirea conducerii strigând "Daţi-ne banii!"

Scenele disperării la combinatul lui Ioan Niculae. Salariaţii au năvălit în clădirea conducerii strigând "Daţi-ne banii!"

Drama salariaţilor de la combinatul Donau Chem din Turnul Măgurele, patronat de Ioan Niculae, pare fără sfârşit. Conducerea companiei şi-a dat demisia dar protestatarii sunt tot fără bani, pentru că nu şi-au mai primit salariile din noiembrie anul trecut.

Scenele disperării la combinatul lui Ioan Niculae. Salariaţii au năvălit în clădirea conducerii strigând "Daţi-ne banii!"
de Mihaela Nedelcuţă    |    Adrian Iclozan    |    03 Feb 2021   •   12:00

Protestul a intrat în cea de-a treia zi iar pe fir au intrat, în cele din urmă, autorităţile.

Salariaţii de la Donau Chem acuză situaţia în care sunt siliţi să îşi desfăşoare activitatea: nu au fost plătiți din luna noiembrie, condițiile de muncă sunt insalubre și periculoase, echipamentele de protecție nu există, iar despre respectarea regulilor sanitare nici nu poate fi vorba, mai multe  cazuri de persoane confirmate cu Covid19 fiind mușamalizate.

Conducerea şi-a dat demisia. Din Italia, patronul le-a interzis protestatarilor să intre în combinat

Marţi, dupa a doua zi de proteste, la Donau Chem s-au deplasat reprezentanți ai DSP Teleorman și ai Prefecturii Teleorman iar în urma verificărilor s-a constatat că aspectele semnalate de salariații protestatari se confirmă.

Conducerea Donau Chem si-a dat demisia, de față cu salariații. Anterior, oamenii au umplut coridoarele din faţa birourilor directorilor, strigând: "Intrăm peste ei! Vrem banii, banii pe care i-am muncit".

Miercuri, oamenii de încredere ai lui Ioan Niculae nu au mai venit la serviciu și nu au răspuns la telefon.

Cu toate acestea, directorii demisionari au trasat reguli clare, dispuse de patronul care se află în Italia.

De altfel, Ioan Nicolae l-a contactat personal pe unul dintre protestatari și a transmis tuturor că salariații care  se revoltă nu mai au ce căuta în incinta combinatului.

Garda de Mediu merge la Donau Chem, pentru a investiga pericolele semnalate de protestatari

Interdicţia nu i-a oprit pe oameni să protesteze, chiar dacă în pavilionul administrativ nu mai este nimeni din conducerea societății care să-i asculte.

Garda de Mediu Teleorman a anunțat că mai mulți comisari se vor deplasa la fața locului, pentru a verifica condițiile în care se lucrează cu substanțele periculoase folosite în combinat.

La Donau Chem se lucrează cu amoniac, substanță care poate deveni extrem de periculoasă în cazul în care instalația rămâne nesupravegheată.

Potrivit angajaților care lucrează la tancul de amoniac, în cazul în care nimeni nu ar mai supraveghea această secție, s-ar putea produce produce o catastrofă care ar afecta totul pe o rază de 50 de kilometri.

Salariații din acest segment sunt singurii care au mai văzut, în ultima vreme, nişte bani de la patronat: ei au primit 300 lei pentru a veni în continuare la serviciu și a supraveghea tancul de amoniac.

×
Subiecte în articol: Ioan Niculae protest salarii
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close