Antena 3 CNN Actualitate Ioan Niculae rămâne în închisoare. Cererea de eliberare condiţionată, respinsă de judecători

Ioan Niculae rămâne în închisoare. Cererea de eliberare condiţionată, respinsă de judecători

Tribunalul Constanţa a respins, marţi, cererea omului de afaceri Ioan Niculae privind eliberarea condiţionată din Penitenciarul Poarta Albă, unde a executat 11 luni din pedepsa de cinci ani primită în dosarul "Interagro".

Ioan Niculae rămâne în închisoare. Cererea de eliberare condiţionată, respinsă de judecători
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Octav Ganea
de Georgiana Adam    |    18 Ian 2022   •   14:04

Iniţial, Ioan Niculae a obţinut de la Judecătoria Medgidia, pe 10 noiembrie, o decizie favorabilă, însă Tribunalul Constanţa a admis contestaţia procurorilor şi a dispus ca omul de afaceri să rămână în închisoare.

El are dreptul să facă o nouă cerere peste trei luni.

"În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.2 lit.a Cpp, admite contestaţia declarată de către DNA - Serviciul Teritorial Constanţa împotriva sentinţei penale nr.2420/10.11.2021, pronunţată în dosarul nr.7971/256/2021 al Judecătoriei Medgidia. 

Desfiinţează sentinţa penală contestată şi, soluţionând cauza, respinge, ca neîntemeiată, propunerea de liberare condiţionată a condamnatului Niculae Ioan. 

Stabileşte termen de trei luni, la expirarea căruia propunerea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită. 

Înlătură din sentinţa penală contestată dispoziţiile de admitere a propunerii de liberare condiţionată şi de punere în libertate a condamnatului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 18.01.2022", se arată în decizia de marţi a tribunalului.

Pe 18 februarie 2021, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.
 

×
Subiecte în articol: Ioan Niculae
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close