Antena 3 CNN Actualitate Ioan Oltean, pus sub învinuire pentru trafic de influenţă în dosarul vicepreşedintelui CJ Bihor

Ioan Oltean, pus sub învinuire pentru trafic de influenţă în dosarul vicepreşedintelui CJ Bihor

Ioan Oltean, pus sub învinuire pentru trafic de influenţă în dosarul vicepreşedintelui CJ Bihor
Sursa foto: Foto:Agerpres
04 Iun 2015   •   14:44
UPDATE 14.42 - Deputatul Ioan Oltean a fost pus sub învinuire pentru trafic de influenţă în dosarul de corupţie al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss.

Oltean este acuzat de procurori că s-a folosit de influenţa sa pentru numirea unui persoane într-o funcţie publică.

Deputatul Ioan Oltean a fost audiat, joi dimineaţă, la DNA Oradea, în dosarul de corupţie al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss.

Ioan Oltean a ajuns la sediul DNA Oradea, împreună cu avocatul său, în jurul orei 11.00. Audierea a durat aproximativ o jumătate de oră. Oltean a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor, la ieşirea din sediul DNA.

Numele lui Oltean, în scandalul mafiei despăgubirilor de la ANRP

Magistraţii Tribunalului Bihor au hotărât, miercuri, ca vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Kiss Alexandru, lider al organizaţiei judeţene a UDMR, să fie cercetat sub control judiciar, respingând cererea de arest preventiv depusă de procurorii DNA, informează Agerpres.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul omului de afaceri Beneamin Rus, reţinut de procurorii DNA în acelaşi dosar.

Potrivit unui comunicat DNA,  Kiss Alexandru este cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de spălare a banilor, în formă continuată (patru infracţiuni), abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, luare de mită şi trafic de influenţă, în formă continuată.

Beneamin Rus este cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de spălare a banilor, în formă continuată (două infracţiuni) şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.



×
Subiecte în articol: Ioan Oltean
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close