Antena 3 CNN Actualitate Ioan Rus, la uşa Parchetului General: Am fost "demisionat". Cred că eram pe o stradă cu sens unic care ducea la Parchet

Ioan Rus, la uşa Parchetului General: Am fost "demisionat". Cred că eram pe o stradă cu sens unic care ducea la Parchet

Ioan Rus, la uşa Parchetului General: Am fost "demisionat". Cred că eram pe o stradă cu sens unic care ducea la Parchet
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    O.P.    |    13 Aug 2012   •   10:10
Update 11.17 - Ioan Rus a declarat, luni, la ieşirea de la audieri, că are impresia "că era pe o stradă cu sens unic care ducea la Parchet, chiar dacă MAI ar fi dat o cifră fixă cu alegătorii înscrişi pe listele electorale permanente". Fostul ministru de Interne a fost audiat timp de aproximativ o oră, ca martor în dosarul privind referendumul de demitere a preşedintelui, din 29 iulie.

"Dacă colegii mei ar fi trimis o adresă că-s 18.318 punct, s-ar fi găsit cineva să spun că mai sunt 100 de morţi şi 300 de răniţi şi am dezinformat Curtea. Dacă am pus virgulă şi am mai completat cu anumite date, am ajuns la Parchet pentru treaba aceasta. Cred că oricum eram pe o stradă cu sens unic care ducea la Parchet", a spus Ioan Rus la plecarea de la Parchetul instanţei supreme.

Fostul ministru de Interne a mai spus că el nu a cerut angajaţilor MAI să trimisă adresa cu precizarea către Curtea Constituţională, arătând că în perioada transmiterii adreselor se afla în concediul de odihnă legal.

"Nu am dat niciun fel de dispoziţie legată de adresă. În perioada aceea, prin jocul programării, am fost în concediul legal de odihnă", a precizat Ioan Rus.

Ioan Rus a adăugat că, având în vedere infrastructura umană şi materială din sistemul administraţiei publice din România, "pot să apară erori în aceste liste, fără ca de acest lucru să fie vinovat Popescu sau Ionescu".






×
Subiecte în articol: Ioan Rus dosarul referendumului
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close