Antena 3 Actualitate Medic infecționist despre lipsa locurilor la Terapie Intensivă - Ce pacienți au întâietate: ”S-ar putea să ajungem să...”

Medic infecționist despre lipsa locurilor la Terapie Intensivă - Ce pacienți au întâietate: ”S-ar putea să ajungem să...”

de Diana Dragotescu    |    04 Oct 2020   •   15:15
Medic infecționist despre lipsa locurilor la Terapie Intensivă - Ce pacienți au întâietate: ”S-ar putea să ajungem să...”
Sursa foto: hepta

Ioan Ștefan, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Militar, a vorbit la Antena 3 despre explozia de infecții cu COVID-19 și ce se va face dacă nu vor mai exista locuri la Terapie Intensivă.

„Pe mine nu neapărat trendul ascendent mă îngrijoarează, cât faptul că numărul noi de cazuri confirmate vine la pachet cu 10% cazuri care necesită terapie intensivă și din păcate și 5% decese. Noi din câte știm avem dedicate cam 1040 de locuri la terapie intensivă.

Într-un al doilea scenariu, probabil că vor intra în scenă și spitalele care acum tratează patologie generală și care vor dedica locuri de terapie intensivă. Este un trend  întâlnit la nivel mondial. Pentru prima oară Italia ajunge din nou la 2.500 de cazuri zilnice, la fel Germania, Franța. Numărul toatal de teste include și testele private”, a declarat medicul la Antena 3. 

Ioan Ștefan: „S-ar putea să ajungem la luarea unor decizii de ordin etic”

Ioan Ștefan a vorbit despre o posibilă alegere dintre doi pacienți în stare gravă, dacă ar fi un singur loc rămas la Terapie Intensivă.

”Aceasta este îngrijoararea mea și a tuturor colegilor, că s-ar putea să sjungem la luare unor decizii de ordin etic pentru care cu siguranță trebuie stabilite niște criterii de selectare a pacienților care au mai multe șanse. Astfel de reguli există și în condiții normale dar cu siguranță vor fi activate în momentul în care s-ar putea ajunge la astfel de situații. Eu îmi exprim speranța că asta nu se va întâmpla”, a mai șeful secției de Boli Infecțioase la Antena 3.  

Ioan Ștefan despre lipsa locurilor la Terapie Intensivă:„S-ar putea să ajungem la luarea unor decizii de ordin etic”

×
Subiecte în articol: Ioan Ștefan terapie intensiva

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close