Antena 3 CNN Actualitate ”Mami, o să fii tristă când nu o să mai fiu cu tine?” Povestea tristă a Ioanei care luptă cu toate puterile pentru viață

”Mami, o să fii tristă când nu o să mai fiu cu tine?” Povestea tristă a Ioanei care luptă cu toate puterile pentru viață

Ioana este o fetiță care, la doar 4 ani, a primit un diagnostic crunt: cancer.

”Mami, o să fii tristă când nu o să mai fiu cu tine?” Povestea tristă a Ioanei care luptă cu toate puterile pentru viață
Sursa foto: Gettyimages | China Photos / Stringer
de Laura Dinu    |    23 Feb 2023   •   13:01

Acum are 8 ani și, de patru ani, zi după zi, luptă cu toate puterile pentru viață. 

Deși a trecut deja printr-o operație plină de riscuri, viața Ioanei depinde acum de un tratament inovativ care ar reuși să topească în fiecare zi, milimetru cu milimetru, tumora cu care micuța se luptă de 4 ani.  

Din păcate, costurile depășesc cu mult posibilitățile financiare ale familiei care mai are trei copii acasă.  

”Mami, o să fii tristă când nu o să mai fiu cu tine?” 

 ”Când propriul copil îți pune o asemenea întrebare, te cutremuri! Am simțit un fior puternic pe șira spinării și m-am blocat. Nu știam ce să îi răspund. Până la urmă m-am adunat și i-am spus din toată inima, cu toată convingerea mea de părinte: Tu nu o să pleci nicăieri, mami! Tu o să rămâi mereu lângă mine, pentru că Doamne-Doamne e acolo sus și te va face bine!", spune cu lacrimi în ochi Alina, mama Ioanei, potrivit Botoșăneanul.ro.

Diagnosticul crunt a fost pus în 2019, când Ioana a ajuns la spital în stare gravă.   

”Am mers la urgențe, la Spitalul Județean din Suceava. Medicii i-au făcut mai multe analize, ecografii, iar diagnosticul a fost unul cumplit: neuroblastom de lanț ganglionar paravertebral - practic o tumoră îi afecta nervii periferici ai abdomenului. Am simțit că se prăbușește cerul pe mine. Nu mai știam ce e cu mine, eram prăbușită efectiv. În sufletul meu de mamă este o luptă continuă. Sufletul meu este zdrobit în mii de bucăți, dar trebuie să merg mai departe, să lupt cu toate forțele pentru copilul meu". 

A stat trei săptămâni în comă profundă

Micuța a fost operată de urgență la un spital din Iași. Prima intervenție a durat nu mai puțin de 11 ore. Mult prea mult pentru un copil de 4 ani. Din păcate, tumora nu a putut fi îndepărtată în totalitate. Iar Ioana a intrat în comă profundă pentru 3 săptămâni.  

”Când s-a trezit era ca o legumă, cântărea doar 14 kilograme. Medicii ne-au propus să o internăm la secția de îngrijiri paliative, dar că nu mai are șanse să supraviețuiască. A fost un moment extrem de greu pentru noi, însă am decis să o luam acasă, în familie, să o îngrijim câte zile va mai trăi", a povestit cu lacrimi în ochi și cu sufletul răvășit de durere mama fetiței. 

Lupta părinților Ioanei a continuat însă. Au cerut opinia mai multor medici și au hotărât să înceapă un tratament inovativ. Pe lângă clasicele și groaznicele cure de chimioterapie, Ioanei i se administrează și un tratament naturist care dă rezultate.  

„Nu știu ce planuri are Dumnezeu cu fetița noastră, dar dintr-o legumă, că asta era când am adus-o acasă de la spital, corpul ei respingea orice fel de medicament, fetița se simte mult mai bine. Pentru noi este un miracol. În acest moment însă nu mai avem resurse financiare pentru continuarea tratamentului, iar dacă îl întrerupem tot efortul nostru va fi în radar", a mai povestit mama fetiței. 

”Noi, cei de la Asociația Salvează o inimă, nu am putut fi indiferenți față de situația extrem de dificilă în care se află această familie și vă cerem ajutorul fiecăruia dintre voi. Donați, indiferent cât, un mic sacrificiu financiar poate însemna enorm pentru viața unui copil, așa cum s-a întâmplat în nenumărate cazuri. Ioana are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor",  spune Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă. 

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ" 

Cod de înregistrare fiscală: 31015982 

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX 

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001 

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001 

Cod SWIFT: BTRLRO22 

Cod BIC: BTRL 

Banca Transilvania Botoșani. 

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Ioana Dobrea

×
Subiecte în articol: Ioana Dobrea
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close