Antena 3 CNN Actualitate Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătăţii: "Mulţumim medicilor de familie"

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătăţii: "Mulţumim medicilor de familie"

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătăţii, le-a transmis sâmbătă un mesaj medicilor de familie, pe care i-a lăudat pentru implicarea lor în campania de vaccinare, dar şi pentru efortul depus în perioada pandemiei.

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătăţii: "Mulţumim medicilor de familie"
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    08 Mai 2021   •   11:41

"Le mulţumim medicilor de familie pentru implicare şi îi rugăm, ca mai departe, să participe activ la vaccinare, mai ales în zonele rurale. Importanţa lor va fi una deosebită.

Cred că judeţul Bihor este unul dintre judeţele care pot fi exemple de bune practici, atât pe partea de gestiune a pandemiei. A fost de la început implicat, a reuşit să testeze de la început. De asemenea, a reuşit să deruleze o campanie de vaccinare de succes. Au început vacinările la medicii de familie de săptămâna asta şi lucrurile merg bine.

În plus, s-au organizat foarte bine şi cu echipe mobile pentru mediul rural şi pentru zonele greu accesibile, tocmai pentru a venit în întâmpinarea a celor pacienţi care le e greu să vină în oraş. Le mulţumesc pentru asta autorităţile locale care au colaborat bine cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi le mulţumesc mai ales celor din centrele de vaccinare, personalul medical care după efortul deosebit pe care l-a făcut în perioadele de vârf ale pandemiei, acum continuă să facă un efort deosebit în centrele de vaccinare", a transmis sâmbătă, Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătăţii.

Campania de imunizare anti COVID-19, în cabinetele medicilor de familie, a început în data de 4 mai.

Cât despre concursul pentru funcțiile de conducere ale CJAS-urilor, unde doar 5 din 33 de candidați au promovat, ministrul Ioana Mihăilă a spus că a fost un examen corect.

"Cred că a fost un examen corect, domnul președinte (al CNAS-n.r.) s-a asigurat de corectitudinea examenului. Voi avea cu dumnealui o întâlnire și probabil că vom programa noi sesiuni de examinare, etape de examinare care să se desfășoare în condiții clare de corectitudine și de transparență", a declarat ministrul Ioana Mihăilă, la Oșorhei, județul Bihor, unde a practicipat la campania de vaccinare în cabinetul medicului de familie din localitate.

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a anunțat vineri seara că doar 5 dintre cei 33 de candidați au promovat examenul scris pentru funcțiile de conducere la Casele Județene de Asigurări de Sănătate.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close