Antena 3 CNN Actualitate Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor: Avem bani pentru salarii şi pensii

Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor: Avem bani pentru salarii şi pensii

Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor: Avem bani pentru salarii şi pensii
de S.T.    |    17 Mai 2014   •   17:26

Ioana Petrescu (33 de ani), prima femeie ministru al Finanţelor din România, a vorbit, sâmbătă, la Antena 3, despre creşterile promise de pensii şi salarii.

"Avem bani în buget pentru pensii şi salarii. Colectarea din luna aprilie a fost foarte bună, a fost peste programul de colectare cu 2%. Primele 4 luni ale anului 2014 au fost mult mai bune la colectare decât primele 4 luni ale anului trecut. Sunt foarte optimistă şi pentru veniturile din luna mai, deci lucrurile merg bine", a declarat Ioana Petrescu.

"Treaba mea, ca ministru de Finanţe, este să am grijă să existe aceşti bani în buget şi să pun nişte măsuri fiscale care să ducă la mai multe angajări şi salarii mai mari în mediul privat, dar şi bani în buget pentru pensii şi salarii ale celor de la stat", a precizat ministrul.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că anul viitor vor creşte pensiile, în medie, cu 4,5%.

"Nu eu voi decide aceste creşteri de pensii şi de salarii", a punctat ministrul Finanţelor.


"Ceea ce ştiu foarte clar este că majorarea pensiilor este prevăzută în programul de guvernare, este prevăzut şi modul în care aceste majorări se fac(...) Din puntul meu de vedere, al colectărilor la ANAF, sunt optimistă şi, ca atare, lucrurile merg bine. Rămâne ca doamna Plumb (ministrul Muncii -n.red) şi domnul Voinea (ministrul Bugetului -n.red) să ia decizii referitoare la aceste majorări", a mai spus Ioana Petrescu, sâmbătă după-amiază, în cadrul emisiunii "Ediţie de weekend".

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close