Antena 3 CNN Actualitate Iodura de potasiu: Doza recomandată în funcție de vârstă

Iodura de potasiu: Doza recomandată în funcție de vârstă

Ministerul Sănătății a demarat o campanie de informare publică privind administrarea comprimatelor de iodură de potasiu.

Iodura de potasiu: Doza recomandată în funcție de vârstă
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    05 Apr 2022   •   17:16

„La nivelul Guvernului României s-a luat o decizie de reîmprospătare și completare a rezervelor de iodură de potasiu și găsirea unei soluții încât acestea să ajungă la cetățeni, dar nu înainte de o campanie consistentă de informare“, a transmis Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, astăzi, în fața jurnaliștilor, la sediul ministerului.

Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, în primele 6 ore după anunțul autorităților.

Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în doza recomandată pentru fiecare categorie de vârstă:

  • Nou născuți - 1 lună: un sfert de comprimat, dizolvat în apă sau ceai
  • Copil 1 lună - 3 ani: o jumătate de comprimat, dizolvat în apă sau ceai
  • Copil 3 - 12 ani: 1 comprimat
  • Copil peste 12 ani și adulți: 2 comprimate
  • Adulți peste 40 de ani: nu se recomandă profilaxia cu iodură de potasiu

Administrarea nerecomandată a iodurii de potasiu poate determina disfuncții ale glandei tiroide (hipotiroidism sau hipertiroidism).

Iodura de potasiu se păstrează într-un loc uscat, la întuneric, la o temperatură constantă.

În această săptămână, 20 din cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu produse de Antibiotice Iași au ajuns la DSP-urile din țară.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că săptămâna viitoare va începe campania de distribuire a pastilelor de iodură de potasiu către populaţia eligibilă.

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății va susține mâine, 05 aprilie 2022, la ora 14.00, o conferință de presă, la sediul Ministerului Sănătății (str. Cristian Popisteanu, nr.1-3).

Conferință a Ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila Tema conferinței vizează: - evoluția pandemiei de COVID-19, - acțiunea preventivă legată de informarea și distribuirea Iodurii de Potasiu.

Posted by Ministerul Sănătăţii - România on Tuesday, April 5, 2022

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close