Antena 3 CNN Actualitate Iohannis a adoptat legea prin care medicii se pot pensiona la cerere

Iohannis a adoptat legea prin care medicii se pot pensiona la cerere

Iohannis a adoptat legea prin care medicii se pot pensiona la cerere
Sursa foto: foto: Pixabay.com
27 Dec 2018   •   18:24

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea privind reforma în domeniul sănătăţii, în sensul stabilirii posibilităţii ca medicii să se pensioneze la cerere, la vârsta de 67 de ani, informează Administraţia Prezidenţială.

Proiectul pentru promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii a fost adoptat pe 28 noiembrie de către Camera Deputaţilor, for decizional.

Au fost exprimate 168 de voturi „pentru”, 36 împotrivă, 42 de abţineri şi un deputat nu a votat.

Proiectul prevede modificarea articolului 185 din Legea menţionată astfel: „(13) Medicii, indiferent de sex, care împlinesc vârsta de 67 de ani după dobândirea funcţiei de conducere şi care fac parte din comitetul director al spitalului public sau exercită funcţia de şef de secţie, şef de laborator ori şef de serviciu medical, vor fi pensionaţi conform legii. Medicii în vârstă de 67 de ani nu pot participa la concurs şi nu pot fi numiţi în niciuna dintre funcţiile de conducere care fac parte din comitetul director al spitalului public sau de şef de secţie, şef de laborator ori şef de serviciu medical.”

 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close