Antena 3 CNN Actualitate Iohannis a convocat CSAT pentru 28 decembrie

Iohannis a convocat CSAT pentru 28 decembrie

Iohannis a convocat CSAT pentru 28 decembrie
21 Dec 2018   •   17:02

 Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în data de 28 decembrie, la Palatul Cotroceni, pentru a analiza solicitările ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş, referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României, informează Administraţia Prezidenţială. 

Şedinţa CSAT va avea loc începând cu ora 12,00. 

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a anunţat miercuri seara că nu va prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării. 

"Nu voi prelungi acest mandat. Legea prevede un mandat de patru ani de zile, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat în arhivele Ministerului Apărării Naţionale, a fost o singură situaţie în care s-a prelungit mandatul unui fost şef al Statului Major al Apărării, Statul Major General cum era pe atunci, şi-am dorit să menţin aceeaşi cutumă. (...) Ştiu ce a făcut pentru Armata României şi ce poate să facă. (...) Mandatul se încheie în 31 decembrie", a declarat Gabriel Leş, la Antena 3. 

El a precizat că documentele au fost transmise Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. 

"Documentele, din perspectiva MApN, sunt pregătite, sunt toate făcute, sunt trimise la CSAT. Eu cred că domnul Ciucă mai are multe de spus în Armata României şi eu cred că va rămâne alături de Armata României chiar dacă i se încheie acest mandat", a arătat ministrul Apărării. 

Pe 29 decembrie 2014, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea generalului Nicolae Ciucă în funcţia de şef al Statului Major, începând cu data de 1 ianuarie 2015.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Iohannis CSAT convocare Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close