Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Autoritățile nu s-au preocupat să extindă numărul locurilor la Terapie Intensivă pentru bolnavii COVID

Klaus Iohannis: Autoritățile nu s-au preocupat să extindă numărul locurilor la Terapie Intensivă pentru bolnavii COVID

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că autoritățile nu au luat măsuri pentru creșterea numărului de locuri la Terapie Intensivă, pentru bolnavii COVID-19, însă nu crede că instituirea carantinei este o soluţie pentru Capitală.

Klaus Iohannis: Autoritățile nu s-au preocupat să extindă numărul locurilor la Terapie Intensivă pentru bolnavii COVID
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    24 Mar 2021   •   13:37

"Din păcate, în fiecare zi sunt foarte mulți care se îmbolnăvesc și foarte mulți care ajung la Terapie Intensivă. Și acolo este problema cea mai mare fiindcă numărul de locuri de ATI este limitat și s-a creat în ianuarie, februarie, impresia că pandemia cumva a trecut, o impresie din păcate greșită. 

Autoritățile competente nu s-au preocupat să extindă numărul locurilor de Terapie Intensivă pentru pacienții COVID și suntem în această situație când practic în fiecare zi se ajunge la limită. Doar cu restricții suplimentare, cu respectarea lor, putem să facem față acestui val trei.

(...) Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București este o soluție. Dar restricții suplimentare sunt necesare fiindcă nimeni nu își doreste să ajungem în situația de avarie ca să nu mai putem gestiona acest al treilea val", a declarat, miercuri, preşedintele Iohannis.

În schimb, şeful statului a spus că este nevoie de reducerea aglomerațiilor, în special în week-end.

"Situația din București este complicată. Știu că au fost multe discuții și cred că pentru București este nevoie să se ia măsuri suplimentare, deci restricții suplimentare. 

Sper ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelepți și să înțeleagă acest lucru. Restricții probabil sunt necesare acolo unde se formează aglomerații și probabil este nevoie de a reduce aceste aglomerații, în special în weekend, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri", a mai spus șeful statului.
 

×
Subiecte în articol: terapie intensiva COVID-19 Klaus Iohannis
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi, vijelii și grindină! 25 de județe vizate
x close