Antena 3 CNN Actualitate Iohannis: Vaccinarea este sigură. Dacă lucrurile merg bine, este posibil să terminăm până în vară. Abia aştept să vină vaccinul

Iohannis: Vaccinarea este sigură. Dacă lucrurile merg bine, este posibil să terminăm până în vară. Abia aştept să vină vaccinul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că "este posibil să terminăm, până în vară", această primă campanie de vaccinare în cazul în care "lucrurile merg bine".

Iohannis: Vaccinarea este sigură. Dacă lucrurile merg bine, este posibil să terminăm până în vară. Abia aştept să vină vaccinul
de Georgiana Adam    |    03 Dec 2020   •   17:12

Iohannis a vizitat, joi, centrul de vaccinare de la Romexpo şi a anunţat că este posibil ca primele doze de vaccin anti-COVID să intre în ţară la începutul anului viitor.

"Din prima tranşă de circa 1 milion de doze va fi vaccinat personalul medical şi persoanele din grupe de risc. Vaccinarea este voluntară, sigură şi eficientă şi se face planificat. E foarte important de precizat că aceste tipuri de vaccin care sunt în curs de aprobare sunt sigure. Sunt la cel mai înalt standard european. Echipa care se ocupă de campania de vaccinare printre medicii de familie şi în unităţile spitaliceşti.

Iohannis: Peste 80% dintre cei informaţi din zona medicală vor să facă vaccinul

Sunt foarte bucuros să vă spun că - am aflat chiar astăzi - persoanele informate din zona medicală doresc în proporţie de peste 80% să se vaccineze. Este un lucru foarte bun. Dacă toate lucrurile merg aşa cum au fost planificate, este posibil ca până în vară să terminăm această primă campanie de vaccinare. Vorbim de milioane de persoane care vor fi vaccinate în câteva luni", a precizat preşedintele.

El a menţionat existenţa unui Registru Electronic al Vaccinărilor şi faptul că cei vaccinaţi vor trebui să facă o a doua doză după un anumit interval.

Iohannis: Abia aştept să vină vaccinul

"Aşteptăm să vină vaccinurile, personal, sunt foarte mulţumit de activitatea Ministerul Sănătăţii, de dl. ministrul, dl. secretar de stat, dl. colonel Gheorghiţă (Valeriu Gheorghiţă, şeful campaniei de vaccinare anti-COVID, n.r.). Abia aştept să vină vaccinul şi să terminăm cu această campanie, să ne apucăm de reconstrucţie, să refacem tot ce a fost lăsat 'mai încet', să repornim economia şi să re-ajungem la normalitate", a concluzionat Iohannis.

×
Subiecte în articol: vaccinare Klaus Iohannis
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close