Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, alături de premierul olandez: "România resimte amenințări fără precedent" | Mark Rutte: "Sunteți o legătură crucială a Flancului Estic"

Klaus Iohannis, alături de premierul olandez: "România resimte amenințări fără precedent" | Mark Rutte: "Sunteți o legătură crucială a Flancului Estic"

Președintele Klaus Iohannis, premierul olandez Mark Rutte și premierul român Nicolae Ciucă au susținut, marți, discursuri la Cincu, la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”, cu ocazia vizitei în România a șefului de guvern din Țările de Jos.

Klaus Iohannis, alături de premierul olandez: "România resimte amenințări fără precedent" | Mark Rutte: "Sunteți o legătură crucială a Flancului Estic"
Sursa foto: Președinția României
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2022   •   17:45

 "România și Țările de Jos sunt state prietene, partenere și aliate în cadrul UE și al NATO. Statele noastre împărtășesc aceleași valori democratice și au interese comune de pace și prosperitate.

Vizita dumneavoastră în România reprezintă expresia relațiilor aprofundate de cooperare pe care România le are cu Țările de Jos, în mod deosebit în domeniul securității și apărării.

România, întregul Flanc Estic, precum și întreaga Alianță și comunitate internațională resimt din plin aceste amenințări de securitate fără precedent generate de războiul brutal dezlănțuit de Rusia împotriva Ucrainei", a spus Iohannis,

El s-a adresat, de asemenea, celor aproximativ 200 de militari olandezi din cadrul grupului de luptă prezent în țara noastră.

Iohannis:  "Dragi militari aliați, prezența voastră face Europa mai sigură"

"Dragi militari olandezi, vă mulțumesc pentru eforturile pe care le depuneți alături de colegii francezi, belgieni și români, în cadrul Grupului de Luptă Aliat din care faceți parte, pentru apărarea noastră, a Europei.

Mulțumesc, de asemenea, și celorlalți militari aliați aflați în România, care contribuie la consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO pe Flancul Estic.

Prezența dumneavoastră aici demonstrează unitatea, coerența și capacitatea de reacție ridicate care definesc NATO – cea mai puternică Alianță politico-militară din istorie – și pe noi ca Aliați.Împreună cu soldații români, faceți Europa mai sigură și protejați valorile euroatlantice: democrația, drepturile omului, statul de drept și dreptul fiecărei națiuni de a-și alege singură cursul de politică externă și de securitate.

Vă doresc succes în activitățile de pregătire, precum și în misiunile pe care le veți desfășura, alături de militarii români!", a încheiat Iohannis.

Mark Rutte: "Sunteți o legătură crucială a Flancului Estic"

"O onoare să mă aflu aici, alături de acest grup special de oameni. Astăzi, parteneriatul nostru este mai apropiat decât oricând. Stăm umăr la umăr împotriva războiului și agresiunii lui Putin.

Cu cât încearcă mai mult să ne dezbine, cu atât de aduce mai aproape unii de ceilalți. Sunteți o legătură crucială a Flancului Estic, care se întinde de la Marea Baltică la Marea Neagră.

Ca Alianță, îi susținem ferm pe prietenii noștri ucraineni și apărăm democrația și libertatea, valori la care nu vom renunța niciodată. Viteza cu care a fost creat acest grup de lucru mă face foarte mândru.

Doresc să mulțumesc guvernului României pentru ospitalitatea extraordinară și cooperarea deplină", a spus, la rândul său, Mark Rutte, adresându-li-se în română, cu "domnule președinte, domnule prim-ministru" lui Iohannis și Ciucă.
 

×
Subiecte în articol: Mark Rutte Cincu România Klaus Iohannis
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close