Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, declarație în ziua cu cel mai negru bilanț al pandemiei: "Sănătatea publică e amenințată de COVID, politica românească e amenințată de PSD"

Klaus Iohannis, declarație în ziua cu cel mai negru bilanț al pandemiei: "Sănătatea publică e amenințată de COVID, politica românească e amenințată de PSD"

Președintele Klaus Iohannis a atacat, miercuri, PSD, în conferința de presă săptămânală, în care a mai spus că, în contextul eforturilor de limitare a pandemiei, răspunderea cetățenilor este chiar mai mare decât răspunderea autoriăților.

Klaus Iohannis, declarație în ziua cu cel mai negru bilanț al pandemiei: "Sănătatea publică e amenințată de COVID, politica românească e amenințată de PSD"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    07 Oct 2020   •   18:41

El a apreciat că, în contextul în care situația pandemică pare să fi scăpat de sub control, "autoritățile au acționat corect" iar "răspunderea cetățenilor" este chiar mai mare decât a autorităților.

"Sănătatea publică este amenințată de COVID-19, politica românească este amenințată de PSD. Sunt două pericole și trebuie să le adresăm pe fiecare (...) Sigur, după alegeri, ne îngrijorează creșterea numărului de bolnavi mai mult decât alegerile parlamentare. Trebuie luate măsuri pentru că lucrurile se complică odată cu venirea toamnei și răcirea vremii (...) Abordarea politică este una, abordarea publică în pandemie trebuie să fie aplicată, bazată pe măsuri recomandate de expeți. Da, autoritățile au reacționat corect, dar nu se poate aștepta nimeni ca Guvernul singur să stăpânească epidemia. Este o răspundere partajată. Autoritățile au partea lor de răspundere, cu restricțiile, cu amenzile, dar există și răspunderea cetățeanului, probabil chiar mai mare decât a autorităților. Boala nu se răspândește din instituție în instituție, ci de la om la om. De aceea, răspunderea noastră individuală este foarte mare. Și nu trebuie amestecate lucrurille. Dar, câteodată, politicienii se bagă unde nu trebuie", a declarat președintele, răspunzând unei întrebări în care era chestionat în legătură cu frecvența mare a referințelor la PSD în luările sale publice de poziție.

×
Subiecte în articol: Iohannis COVID-19 PSD Klaus Iohannis
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close