x close

Iohannis, despre anunţul privind vizita Papei în România: Cred că nu a înţeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo

de S.T.    |    13 Mai 2018   •   08:30
Iohannis, despre anunţul privind vizita Papei în România: Cred că nu a înţeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo 534 Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, sâmbătă, la Blaj, despre anunţul premierului Viorica Dăncilă privind vizita Papei Francisc în România, preşedintele răspunzând zâmbind: „Daţi-mi voie să cred că nu a înţeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo”.

„Daţi-mi voie să cred că nu a înţeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo. Am urmărit întreaga evoluţie şi în final a apărut şi comunicatul oficial al Vaticanului despre acea întâlnire şi într-adevăr acolo se spune că s-a vorbit despre preşedinţia României a Consiliului UE în prima parte a lui 2019. Singura explicaţie a mea este că doamna a înţeles că este vorba de vizită şi nu de preşedinţie, deci o confuzie inexplicabilă”, a spus preşedintele Iohannis.

Despre o eventuală vizită a Papei în România, Klaus Iohannis a precizat: „Pot să vă spun că ştiu, dar la acest nivel şi chiar în relaţia cu Vaticanul există nişte reguli şi nişte norme foarte clare. Atunci când vor fi lămurite absolut toate detaliile, atunci se va anunţa simultan şi de către Vatican, şi de către Administraţia prezidenţială, şi nu de alţi vizitatori sau audianţi întâmplător”.

Papa Francisc a primit-o vineri în audienţă pe Viorica Dăncilă, prim-ministru al României, care s-a întâlnit şi cu secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolin, împreună cu arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, secretar pe probleme de relaţii între state.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Antena 3, că, în discuţia pe care au avut-o la Vatican, Papa Francisc i-a confirmat că va veni anul viitor în România.

 

Citeşte mai multe despre:

Klaus Iohannis papa Papa Francisc
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati