Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, despre procesul de selecţie a procurorului-şef al DNA: „Să se desfăşoare în conformitate cu legea”

Iohannis, despre procesul de selecţie a procurorului-şef al DNA: „Să se desfăşoare în conformitate cu legea”

Iohannis, despre procesul de selecţie a procurorului-şef al DNA: „Să se desfăşoare în conformitate cu legea”
22 Noi 2018   •   14:33

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că aşteaptă ca următorul proces de selecţie a procurorului-şef al DNA să se desfăşoare în conformitate cu legea.

"Nişte exigenţe foarte simple: să se desfăşoare în conformitate cu legea. Atât. Alte pretenţii nu am avut de la ministru şi nici măcar asta nu a îndeplinit-o", a spus Iohannis, întrebat care sunt exigenţele sale vizavi de următorul proces de selecţie a procurorului-şef al DNA.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins miercuri propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

De asemenea, preşedintele a respins numirea în funcţii de conducere a altor patru procurori propuşi de ministrul Justiţiei: Florena-Esther Sterschi - pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei de resurse umane şi documentare din PÎCCJ; Elena Giorgiana Hosu - pentru funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT; Iuliana Nedelcu - pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei Judiciare din PÎCCJ; Antonia-Eleonora Constantin - pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei Judiciare din PÎCCJ.

"În conformitate cu dispoziţiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi având în vedere considerentele Deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României respinge propunerile înaintate de către ministrul Justiţiei, întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror pentru a fi numit într-o funcţie de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) şi (12) din Legea nr. 303/2004", preciza Administraţia Prezidenţială.

×
Subiecte în articol: lege Klaus Iohannis
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close