Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, faţă în faţă cu Guvernul lui Dragnea. Toţi cei 26 de miniştri au depus jurământul. Klaus Iohannis: Aveţi de îndeplinit promisiuni complicate

Iohannis, faţă în faţă cu Guvernul lui Dragnea. Toţi cei 26 de miniştri au depus jurământul. Klaus Iohannis: Aveţi de îndeplinit promisiuni complicate

Iohannis, faţă în faţă cu Guvernul lui Dragnea. Toţi cei 26 de miniştri au depus jurământul. Klaus Iohannis: Aveţi de îndeplinit promisiuni complicate
Sursa foto: Foto: presidency.ro
04 Ian 2017   •   19:37

Update: Klaus Iohannis: "În primul rând vreau să vă felicit pentru votul de încredere pe care l-aţi primit în Parlament şi pentru depunerea jurământului. Din acest moment sunteţi Guvernul României. Aveţi o misiune grea. Aveţi de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livraţi ceea ce a fost promis în campania electorală. Şi aşa îmi imaginez că trebuie să pornească un guvern. Campania electorală nu este doar un circ. S-au făcut promisiuni, de asta aţi fost votaţi. Şi asta trebuie să livreze Guvernul. Sper ca într-o zi să-mi explicaţi cum veţi face astfel încât să vă încadraţi într-un deficit de 3%, să creşteţi salariile. Eu îmi doresc să faceţi aceste chestiuni. Aştept şi mulţi aşteaptă, nu toţi, să faceţi tot ce se poate, cât se poate să sprijiniţi o justiţie independentă în România, asta înseamnă întărirea statului de drept. Aţi jurat că veţi face tot ce puteţi pentru o democraţie matură în România. O democraţie fără justiţie independentă, fără un stat de drept nu putem să ne imaginăm în Europa. Câteva lucruri se aşteaptă de la dumneavoastră, cel puţin eu aştept aceste lucruri şi cred că sunt în asentimentul românilor cu aceste aşteptări. În primul rând aştept să păstraţi clară, vizibilă şi declarată orientarea euro-atlantică a României, asta însemnând să faceţi tot ce poate un Guvern - şi poate - să întăriţi poziţia României în cadrul NATO şi în cadrul UE. (...)".

"Aştept şi aşteptăm cu toţii să gestionaţi în mod responsabil economia românească atât cât depinde de Guvern, dar cu certitudine aşteptăm cu toţii să gestionaţi în mod responsabil finanţele publice. Foarte, foarte important cu toate aceste măsuri pe care le veţi îndeplini: să aveţi, vă rog, grijă ca economia României să crească. România este momentan la capitolul creştere economică, să zicem, campioană europeană. Este mare lucru. O creştere economică mult peste medie este ceea ce ne dorim cu toţii pentru a ajunge după o perioadă rezonabilă la acelaşi nivel cu celelalte ţări mai dezvoltate în Uniunea Europeană. Sunt convins că jurământul pe care l-aţi făcut astăzi v-a convins că pentru România este foarte important să vă îngrijiţi de securitatea naţională. Asta garantează până la urmă şi unitatea, şi independenţa, şi integritatea teritorială, şi suveranitatea. Fără securitate naţională, aceste lucruri s-ar putea să nu fie de la sine înţelese. O securitate naţională care în mod clar este în strânsă legătură cu stabilitatea României. Dacă vorbesc de stabilitate, este important să ştiţi că pentru noi nu contează doar stabilitatea internă, ci şi stabilitatea regională. România este o ţară care poate şi vrea să fie ceea ce am numit eu în repetate rânduri 'România puternică'. România este şi poate să rămână un pol de stabilitate şi securitate în regiune, pentru asta este însă nevoie să vă implicaţi cu toţii, fiecare în domeniul lui", a mai spus Iohannis.

Update: Toţi cei 26 de miniştri au depus jurământul în faţa lui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Update: Decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis privind numirea Guvernului condus de Sorin Grindeanu a fost publicat în Monitorul Oficial. După ce Guvernul Grindeanu a primit miercuri votul de încredere din partea Parlamentului, şeful statului a semnat decretul de numire a noului Executiv.

Update: Cei 26 de miniştri din Guvernul Grindeanu au sosit la Palatul Cotroceni. Primii care au depus jurământul au fost premierul Sorin Grindeanu, Sevil Shhaideh, viceprim-ministru şi ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi al Fondurilor Europene, Daniel Constantin, viceprim-ministru şi ministrul al Mediului.

Ştire iniţială: Cei 26 de miniştri din Guvernul Grindeanu au sosit la Palatul Cotroceni unde vor depune jurământul. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru numirea Guvernului României. Cabinetul condus de premierul Sorin Grindeanu este format din 26 de miniştri. 

* Ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi al Fondurilor Europene - Sevil Shhaideh, viceprim-ministru

* Ministrul Mediului - Daniel Constantin, viceprim-ministru

* Ministrul Economiei - Alexandru Petrescu

* Ministrul pentru Românii de Pretutindeni - Andreea Păstârnac

* Ministrul delegat pentru Fonduri Europene - Mihaela Virginia Toader

* Ministrul delegat pentru Afaceri Europene - Ana Birchall

* Ministrul Afacerilor Interne - Dan Carmen Daniela

* Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Petre Daea

* Ministrul Apărării Naţionale - Gabriel Leş

* Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale - Ionuţ Vulpescu

* Ministrul Educaţiei Naţionale - Pavel Năstase

* Ministrul Cercetării şi Inovării - Şerban Constantin Valeca

* Ministrul Finanţelor Publice - Viorel Ştefan

* Ministrul Justiţiei - Florin Iordache

* Ministrul Apelor şi Pădurilor - Adriana Petcu

* Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale - Lia Olguţa Vasilescu

* Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale - Augustin Jianu

* Ministrul Sănătăţii - Florian Bodog

* Ministrul Tineretului şi Sportului - Marius Alexandru Dunca

* Ministrul Transporturilor - Răzvan Alexandru Cuc

* Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social - Gabriel Petrea

* Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat - Florin Nicolae Jianu

* Ministrul Turismului - Mircea Titus Dobre

* Ministrul Afacerilor Externe - Teodor Meleşcanu

* Ministrul Energiei - Toma Petcu

* Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul - Graţiela Gavrilescu.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close