Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, întâlniri cu Merkel şi Macron după vizita la Casa Albă

Iohannis, întâlniri cu Merkel şi Macron după vizita la Casa Albă

Iohannis, întâlniri cu Merkel şi Macron după vizita la Casa Albă
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Iun 2017   •   08:02

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua săptămâna viitoare, în perioada 19 - 20 iunie, o vizită la Berlin, au declarat surse oficiale citate de Agerpres.

Potrivit acestora, şeful statului va avea întrevederi cu omologul său german, Frank Steinmeier, şi cu cancelarul Angela Merkel. 

De asemenea, au adăugat sursele citate, în marja Consiliului European de la Bruxelles, care va avea loc în perioada 22 - 23 iunie, preşedintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu şeful statului francez, Emmanuel Macron. 

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi-a exprimat, vineri, aprecierea faţă de România şi faţă de omologul său român, Klaus Iohannis, în calitate de aliaţi ai SUA. 

În conferinţa de presă comună cu Iohannis, Trump a făcut o serie de remarci favorabile la adresa României, printre care cea privind exemplul oferit celorlalţi membri NATO prin alocarea a "peste 2% din PIB" pentru apărare. Site-ul de internet al administraţiei prezidenţiale a retransmis în direct imaginile furnizate de Casa Albă de la conferinţă. Trump a început prin a-i mulţumi oaspetelui său pentru vizită: "Este o onoare să primesc un prieten atât de bun al Statelor Unite la Casa Albă". 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close