Antena 3 CNN Actualitate Iohannis: E nevoie de măsuri suplimentare pentru Bucureşti. Sunt îngrijorat

Iohannis: E nevoie de măsuri suplimentare pentru Bucureşti. Sunt îngrijorat

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că este îngrijorat de situaţia din ţară în ce priveşte pandemia COVID, în special de Capitală, acolo unde crede că este nevoie de măsuri suplimentare.

Iohannis: E nevoie de măsuri suplimentare pentru Bucureşti. Sunt îngrijorat
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    24 Mar 2021   •   12:36

"Cred că în Bucureşti e nevoie să se ia măsuri suplimentare, situţia este extrem de serioasă şi fac un apel la toţi românii să respecte restricţiile şi să se înscrie pentru vaccinare.

Klaus Iohannis, apel la români pentru vaccinare

Este importantă şi situaţia din Bucureşti care e complicată cred, e nevoie să se ia măsuri suplimentare, deci restricţii suplimentare", a spus, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

"Pentru România, nu dorim carantină naţională, că nu rezolvă problema. Acolo unde rata e mare de infectare, se vor lua măsuri suplimentare, cum sunt cele care vor fi luate probabil pentru Bucureşti, cum sunt cele cu limitarea circulaţiei în week-end.

Iohannis: Unde e rata mare, restricţii suplimentare

O să fiu foarte ferm şi clar în consiliu, trebuie să accelerăm vaccinarea şi să luăm toate măsurile care pot fi luate pentru a creşte viteza de vaccinare", a adăugat şeful statului.

"Trebuie ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelept și să înțeleagă acest lucru. Restricții probabil sunt necesare acolo unde se formează aglomerații și probabil este nevoie de a reduce aceste aglomerații, în special în weekend. 

Probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru malluri. Pe scurt, trebuie evitate aglomerările și este în interesul nostru, al tuturor", a arătat şeful statului.

Klaus Iohannis nu vrea carantină generală

În ce priveşte o eventuală carantină, președintele Klaus Iohannis spune că nu se pune problema unei carantinări totale a României, ci la nivel local.

"Am discutat cu premierul, cu miniștrii, cu alți oficiali din UE. În acest week-end vom avea o discuție în format on-line, dar deciziile se iau în funcție de fiecare țară. 

Noi nu ne dorim o carantină generală, nu va da rezultate. Situația este diferită de la o localitate la alta, de aceea nu este nevoie de o carantinare generală.

Ceea ce este foarte important și pot să vă spun că o să fiu foarte ferm în Consiliu: trebuie să accelerăm vaccinarea și trebuie să luăm toate măsurile pentru a crește viteza de vaccinare", a declarat Iohannis.

"Măsuri se iau peste tot, pandemia nu va dispărea de la sine, e nevoie de măsuri şi campania de vaccinare", a concluzionat Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: carantină Klaus Iohannis
Parteneri
Horoscop 2-8 octombrie 2023, cu Mihai Voropchievici. Atenţie la o trădare
x close