Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre campanie de vaccinare contra COVID: Prima şarjă de vaccin, una simbolică

Klaus Iohannis, despre campanie de vaccinare contra COVID: Prima şarjă de vaccin, una simbolică

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că prima tranşă de vaccin împotriva COVID-19 va fi una simbolică şi ar putea ajunge la noi în ţară în perioada sărbătorilor de iarnă, mai exact între Crăciun şi Revelion.

Klaus Iohannis, despre campanie de vaccinare contra COVID: Prima şarjă de vaccin, una simbolică
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    16 Dec 2020   •   15:10

Totodată, campanie de vaccinare este bine pregătită, centrele sunt gata şi se aşteaptă dozele cu ser împotriva coronavirusului.

"Există o șansă mare ca primul vaccin să fie aprobat de Autoritatea Europeană chiar înainte de Crăciun și între Crăciun şi Anul Nou să fie distribuită prima șarjă, va fi o tranșă simbolică de 10.000 de doze, pentru începerea simbolică a vaccinării, care ajunge pentru 5.000 de persoane.

Klaus Iohannis: A doua tranșă de vaccin COVID, aşteptată în ianuarie

A doua tranșă este aşteptată în ianuarie și va fi folosită în principal pentru a vaccina tot personalul medical, inclusiv din azilele de bătrâni, și persoanele cu risc mare. 

Campania e bine pregătită, sunt pregătite centrele, lucrurile sunt pregătite, doar să vină vaccinul", a declarat Klaus Iohannis.

Cel mai recent bilanţ COVID, număr mare de infectări

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunţat, miercuri, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 164 de decese şi 5.991 de persoane infectate cu coronavirus.

Până miercuri, 16 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 571.749 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 13.862 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.977. Dintre acestea, 1.267 sunt internate la ATI. 
 

×
Subiecte în articol: vaccin Klaus Iohannis
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close